Hlavní obsah

Budějovice už neměly na zvrat semifinále síly

PRAHA

Velmi příjemný a osvěžující dojem zanechali hokejisté Českých Budějovic v letošním play-off. Nejen, že dokázali už ve čtvrtfinále vyřadit lídra základní části z Liberce, ale v semifinále ještě notně potrápili hlavního favorita sezóny - pražskou Slavii. Ve středu večer jim sice sezóna skončila, ale slova uznání pro ně měli kromě odborníků i jejich poslední soupeři.

Článek

"Skláním před nimi poklonu. Byli totiž hodně dobří a sehráli s námi velmi vyrovnané zápasy," měl pro soupeře slova uznání útočník Slavie Tomáš Vlasák. "S Budějovicemi to byly pokaždé atraktivní zápasy pro diváky a porazit je 4:1 na zápasy vyžadovalo od našeho týmu vynikající výkony," přidal další poklonu slávistický asistent Jiří Kalous.

Podle něj zřejmě o vítězi série rozhodl širší kádr pražského celku. "Širší kádr a přece jen zkušenější hráči, to asi nakonec přiklonilo jazýček vah na naši stranu," tvrdí Kalous. "Asi to tak bude. Pokud bychom měli více zdravých hráčů, mohli jsme udržet ve hře čtyři útočné řady a náš projev by byl agresivnější," litoval kouč Budějovic Josef Jandač. V rozhodujících zápasech mu kvůli zranění chyběli zkušení útočníci Kotrla, Hübl, Bělohlav, a Nedorost.

Nespokojený Jandač

Komplexně ale může být se sezónou pochopitelně spokojen, málokdo by čekal ligového nováčka v semifinále play-off. "Ono nováček... Byli jsme sice nováček, ale v týmu máme spoustu hráčů, kteří dlouho hráli extraligu. V play-off jsme navíc chytili výbornou formu a věřili jsme si. Momentálně to beru jako neúspěch, protože jsme prohráli vyrovnanou partii a je třeba přemýšlet, proč jsme neuspěli. Výsledek 1:4 je dost jasný, mohlo to být lepší," překvapil ale svou nekompromisností Jandač.

Přesto neměl jen slova kritiky. "Gratuluji Slavii k postupu a chci poděkovat našim hráčům, kteří podávali špičkové výkony," dodal budějovický kouč. Jeden z jeho svěřenců, útočník Petr Sailer viděl sezónu přece  jen v příznivějším světle. "Sezónu hodnotím hodně kladně. Vždyť nikdo nečekal, že bychom se dostali tak daleko. A ty poslední zápasy byly hodně vyrovnané, bylo to dost o štěstí," vykládal po středečním zápase.

Reklama