Hlavní obsah

Podle Stantiena rozhodla vnitřní síla mužstva

ÚSTÍ NAD LABEM

Úleva a nadšení. Ta slova nejlépe popisují rozpoložení vsetínských hokejistů po včerejší rozhodující barážové bitvě v Ústí nad Labem. "Čtvrt roku jsme bez výplat, ale nebylo nám lhostejné, jak baráž dopadne. Rozhodla vnitřní síla mužstva. Sestup by byl obrovskou ztrátou. Klub by se do extraligy při současné finanční situaci už asi nikdy nedostal," tvrdil kapitán Roman Stantien.

Článek

"I pro mě to je obrovské zadostiučinění. Loni jsem postoupil do extraligy s Českými Budějovicemi a teď jsem se zachránil s mužstvem, které bylo odsouzeno k baráži už v polovině sezóny," povídal další zkušený útočník Luboš Rob. "Hodili jsme za hlavu všechny negativní věci, které provázely vsetínský hokej, a semkli jsme se asi lépe než Ústí. Soupeř asi nezvládl tlaky spojené s jeho historickou šancí na postup," uvažoval protřelý forvard, který patřil k lídrům mužstva.

Autor vítězné trefy Marek Dubec uvedl: "Věděli jsme, že domácí se musí tlačit do útoku. Proto jsme vycházeli z účinné obranné taktiky. Počkali jsme si na brejky a vedoucí branka nám pomohla posílit pohodu a sebevědomí, se kterým jsme do Ústí přijeli."

Smutný výraz měl naopak ve tváři ústecký útočník Tomáš Sýkora: "Herně jsme byli lepší. Soupeře jsme zasypali velkým množstvím střel, ale hokej je o gólech. Neměli jsme štěstí a navíc Vsetínu skvěle chytal Hovi. Řadu našich střeleckých pokusů ještě zblokovali obránci." Kapitán Milan Antoš, bydlící v Praze, netajil rozčarování: "Mám si vzít lano, nebo skočit z mostu do Vltavy? Jsem strašně zklamaný, ale snad se z toho dostanu."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice