Hlavní obsah

Vondrka hattrickem skolil Oceláře. Je to pecka, radoval se chomutovský kapitán

Chomutov

Hokejisté Chomutova dvakrát prohrávali v extraligovém duelu s Třincem o dva góly, ale třemi trefami v řadě nepříznivý vývoj otočili a urvali dva body za vítězství 5:4 po samostatných nájezdech. Zásadní měrou k tomu přispěl kapitán domácích Michal Vondrka, který zaznamenal hattrick. Ke dvěma brankám v řádné hrací době přidal i rozhodující gól při penaltovém rozstřelu, kdy byl jediným úspěšným exekutorem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Můžete přiblížit všechny tři svoje vstřelené góly?

Především jsem rád, že jsme otočili nepříznivý vývoj. Neměli jsme v zápase lehké situace, když jsme prohrávali 0:2 a 2:4. Ale naštěstí jsme stihli srovnat a mohli jsme vyhrát už v prodloužení. Nedal jsem šanci do prázdné brány po přihrávce Ivana Humla. Povedlo se nám rozhodnout alespoň při nájezdech. Věděl jsem dopředu, co udělám. A vyšlo to, mluvím za sebe, perfektně. Při gólu na 4:4 jsem obral o puk nějakého beka a vystřelil jsem brankáři do teploměru, tedy mezi tělo a ruku. A můj první gól padl tak, že mě Mára Tomica výborně přistrčil puk do jízdy, když jsem už startoval, a přebruslil jsem obránce a překonal brankáře střelou mezi nohy.

Třinecký gólman Šimon Hrubec minule vychytal pošesté čisté konto. Tentokrát jste mu nadělili jako tým pět gólů.

Přiznám se, že statistiky moc nesleduji. Občas se ke mně něco donese. Ale věděl jsem, že má výbornou formu. A tímto zápasem něco končí. Nechtěl jsem tím říci, že končí jeho forma, ale spíš zmíněné nuly, aby to nevyznělo nějak blbě.

Co rozhodlo o obratu proti Třinci?

Semkli jsme se, hráli jsme týmově. Poučili jsme se z dřívějších zápasů.

Jak se projevily menší změny ve složení útočných formací?

S Růžou, tedy s trenéry jsme se dohodli, že mě přesunou z levého křídla na pravé. Hrál jsem tam po dlouhé době. Měl jsem ofenzivnější úkoly a určitě mi to pomohlo.

Kolikátý to byl váš hattrick v sezóně?

První. Je to pecka. Asi mě nic neušetří, abych přispěl do týmové kasy (úsměv).

A ještě na závěr na brankářské téma. Překvapuje vás, že nyní nastupuje mezi tyčemi Tomáš Král, který byl původně nejspíš třetím klubovým brankářem za dvojicí Laco-Strmeň?

V této chvíli je jedno, kdo chytá. Tomáš Král si počíná výborně.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice