Hlavní obsah

Vondrka je šikovný a zaslouží respekt, říká třinecký gólman Hrubec

Chomutov

Reprezentační gólman Šimon Hrubec zažil v brance hokejistů Třince hodně složitý extraligový zápas v Chomutově. Inkasoval pětkrát, z toho třikrát od kapitána domácích Pirátů Michala Vondrky. Přesto se Oceláři po prohře 4:5 po nájezdech kuriózně posunuli do čela tabulky při současném selhání dosud první Komety Brno. „Aktuální umístění neřeším,“ řekl Hrubec k vývoji v extralize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký brankář Šimon Hrubec v akci.

Článek

Jak vnímáte dostihy mezi Třincem a Brnem na špici tabulky?

Tabulku nijak výrazně nesleduji. Jde to mimo mě. Umístění nerozebírám. Slyšel jsem, že se blíží náš zápas v Brně v neděli 20. listopadu, ale je to podle mě strašně daleko. Ještě předtím hrajeme v pátek.

Utkání v Chomutově jste nedotáhli do vítězného konce. Co bylo důvodem?

Měli jsme dvě slibná vedení 2:0 a 4:2. Jakmile soupeř snížil, báli jsme se, aby těsný náskok vydržel. A když Chomutov vyrovnal na 4:4, dostali se jeho hráči na koně a rozhodli.

Třikrát vás překonal Michal Vondrka. Čemu to přisuzujete?

Předvedl výbornou bilanci. Jel na mě třikrát a pokaždé dal gól. Je to šikovný hráč, který může skórovat jakýmkoli způsobem - kličkou, střelou, opravdu má hodně variant. Zaslouží respekt a uznání.

Odhadoval jste jeho zakončení?

Nevím, co jsem čekal, ale spíš jsem nic nečekal. Myslím, že při prvním gólu mu to trošku sjelo. Ale to musí vědět sám, třeba mu křivdím. Zbylé akce provedl taky úspěšně, ať už to byl rozhodující nájezd nebo únik při druhém gólu. Jako tým se nebudeme na nic vymlouvat.

Berete bod z Chomutova?

Bohužel jsme ve třetí třetině měli málo střel na branku soupeře. To je náš dlouhodobější problém. Říkáme si, že musíme být aktivnější, ale moc se k tomu nedostáváme. Je škoda, že jsme nevyhráli, ale jsme rádi i za bod. Každý je důležitý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice