Hlavní obsah

Výrazné posily pro Spengler! Hradec ulovil českého reprezentanta i ostříleného Švýcara

Praha

Výrazné posily pro prosincový Spenglerův pohár získali hokejisté Hradce Králové. Jediný český zástupce na tradičním turnaji v Davosu může počítat s reprezentačním útočníkem Lukášem Lhotákem a jeho klubovým spoluhráčem ze švýcarského Ambri-Piotta Thibautem Monnetem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník české hokejové reprezentace Lukáš Lhoták posílí na Spenglerově poháru Hradec Králové.

Článek

Lhoták po nepovedeném vstupu do sezóny chytil výbornou formu, v posledních šesti zápasech za Ambri-Piotta vstřelil pět branek. I díky tomu si vysloužil premiérovou pozvánku do reprezentace, v níž si minulý týden na Channel One Cupu odbyl debut.

„Vzhledem k náročnému programu tohoto turnaje, kdy s sebou můžeme vzít až pět kompletních lajn, jsme chtěli posílit o hráče, kteří znají tamní styl hokeje a budou přínosem pro naše mužstvo. Lukáš je typ důrazného hokejisty, kterých v mužstvu moc nemáme. Projevil velký zájem a je připraven nám pomoci v Davosu uspět," pochvaluje si v rozhovoru pro oficiální klubové stránky generální manažer královehradeckých hokejistů Aleš Kmoníček.

Čtyřiatřicetiletý švýcarský útočník Monnet je vicemistrem světa z roku 2013, celkem startoval na sedmi světových šampionátech a svou vlast reprezentoval i na olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010.

„Thibaut je velmi zkušený hokejista s obrovským přehledem a znalostí tamního hokeje. I on projevil velký zájem si na tomto turnaji zahrát, takže jsme se velmi rychle domluvili. Pevně věřím, že i on bude velkým přínosem pro náš tým," věří Kmoníček Monnetovi, jenž v probíhajícím ročníku zaznamenal osm gólů a šest asistencí.

Nemusejí to však být pro Hradec jediné posily. Vedení klubu se rovněž poohlíží po akvizici do obrany. „Kromě těchto hráčů se ještě snažíme tým posílit o jednoho obránce. Je to však složitější i vzhledem ke skutečnosti, že ve Švýcarsku je mezi svátky volno a hodně hráčů odjíždí na Vánoce domů," uzavírá Kmoníček.

Mountfield se v základní skupině Spengler Cupu utká se švýcarským Luganem a ruským Jekatěrinburgem. Vítěz skupiny postoupí přímo do semifinále, zbylé dva týmy o něj svedou boj s druhým resp. třetím mužstvem další skupiny. Tu tvoří domácí Davos, běloruské Dinamo Minsk a Tým Kanady.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice