Hlavní obsah

Výborný nabídl v Boleslavi dvakrát rezignaci. Asi si dáme do držky, říká Voráček

Praha

Zatím nic nepomáhá. Před třemi týdny skončil v hokejové Mladé Boleslavi asistent trenéra Marian Jelínek, přišel Boris Žabka. Mělo jít o tah, který má hráče nabudit a přinést více bodů. Z posledních šesti zápasů dokázal Bruslařský klub porazit v prodloužení jen Olomouc. Ve středu prohrál tým kouče Františka Výborného 2:4 s Plzní. Boleslav je nyní devátá jeden bod od desátého místa a na osmou pozici ztrácí osm bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský brankář Jan Lukáš. Jak vidí budoucnost této sezóny?

Článek

„Svou rezignaci jsem vedení nabízel už dvakrát, ale pokaždé ji nepřijalo. Nechci ale určitě utíkat z boje, stále platí, že jsem v Boleslavi rád. Na druhou stranu mě ale bolí záda a mám špatné koleno, se kterým bych měl jít na operaci. Někdy dokonce nemůžu ani na led a musí mě zastoupit Boris Žabka. Rozhodně se ale nevzdávám," citoval Výborného klubový server bkmladaboleslav.cz.

Prosinec, černý měsíc pro klub z města automobilů. Osm zápasů a jen jedna výhra v prodloužení. V pátek hraje Boleslav v Karlových Varech, předposlední den v roce, kdy si mohou hráči vylepšit reputaci. Navíc na ledě posledního mužstva tabulky.

Prosincový účet
PorážkaLiberec - Ml. Boleslav 2:1pp
PorážkaHr. Králové - Ml. Boleslav 3:1
VýhraMl. Boleslav - Olomouc 4:3pp
PorážkaBrno - Ml. Boleslav 4:1
PorážkaMl. Boleslav - Zlín 2.3pp
PorážkaMl. Boleslav - Litvínov 3:6
PorážkaVítkovice - Ml. Boleslav 3:2
PorážkaMl. Boleslav - Plzeň 2.4

„Je to pořád stejná písnička, začneme hrát, až když nám teče do bot. Sami nevíme, jak z toho pořádně ven. Musíme se odrazit od jednoduchých věcí, pořád si to říkáme, ale to provedení tam není. Musíme si to v šatně vyříkat nebo si dát do držky, takhle to dál nejde," nebál se kritiky po posledním utkání obránce Tomáš Voráček.

Porážka za porážkou a za pár zápasů může být tým z první desítky, která zaručuje boje v předkole play-off. Že není vše v mužstvu ideální, přiznává i Výborný. "Někteří hráči bohužel nemají srdce v Boleslavi." Krátká poznámka, která hovoří za vše.

Měsíc bez tříbodové výhry, taková je realita, kterou mají hráči v hlavách. I když se dostanou v utkání do vedení, ztratí ho a po skončení zápasu jsou těmi, kteří prohráli. „Dřina, jiná cesta nevede, zažil jsem to v Liberci, nějak jsem se z toho vyhrabal, pak jsem byl v nároďáku. Sebrat se a hrát týmově, to si pořád říkáme jako malé děti, ale na ledě to provedení není. Každý zápas hrajeme na krev, nevybíráme si, jestli to jsou Vary nebo Sparta," dodal Voráček. Tak kde je tedy problém?

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice