Hlavní obsah

Neskutečné pocity, přiznal nadšený Skokan. Rutta se málem neudržel na bruslích

Chomutov

Byl to moment, který chomutovské hokejisty doslova polil živou vodou. Jedenáct sekund před druhou sirénou srovnal v oslabení Dávid Skokan stav šesté čtvrtfinálové bitvy s Třincem na 3:3 a domácímu celku tím dodal pořádné sebevědomí. Parta Vladimíra Růžičky pak v závěrečné části dvěma zásahy dokonala úchvatný obrat a Oceláře v napínavé sérii definitivně srazila na kolena.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hokejistů z vyrovnávacího gólu proti Třinci.

Článek

"Snažím se hrát v soupeřově pásmu agresivně a pro soupeře nepříjemně. Bylo to ale trochu štěstí. Vladovi Draveckému spadla hokejka a já ho obral o puk. Když jsem se s ním dostal až před brankáře, hned jsem věděl, co přesně udělám," komentoval slovenský útočník gólovou situaci, kdy blafákem překonal krajana Hamerlíka a rozjásal vyprodanou arénu.

Jeho trefa byla pro Piráty velkou vzpruhou, v prostřední dvacetiminutovce totiž tahali za kratší konec. Slezané měli řadu vyložených šancí, za Jána Laca ale puk nedopravili. "Tímhle gólem jsem tým nastartoval, mužstvo začalo žít. V kabině jsme si pak řekli, že zápas musíme urvat," řekl Skokan, jenž v utkání skóroval hned dvakrát.

Z vyrovnávací branky na 3:3 se bouřlivě radoval. "Snažil jsem se mužstvo vyburcovat, aby vědělo, že tudy vede cesta k obratu. Nohy už tolik netáhly, ale srdce chtělo," pravil rodák z Popradu.

Severočeši nakonec čtvrtý bod před vlastním publikem vydřeli. Po vítězství 5:3 vypukly v SD Aréně bujaré oslavy, vždyť Chomutovští si semifinále play off zahrají vůbec poprvé v historii. "Pocity jsou neskutečné. Laco pochytal nemožné, velký dík ale patří celému týmu od brankáře po posledního hráče. Je tady skvělá parta, držíme za jeden provaz," liboval si Skokan.

Naprostá euforie, hlásil Rutta

Obrovské nadšení neskrýval ani obránce Jan Rutta. V šestadvaceti letech je v kádru Pirátů služebně nejstarší. Zažil dva postupy do extraligy, teď se v chomutovském dresu těší na semifinále. "Jsou to vážně skvělé pocity. Pro mě ještě o to krásnější tím, že mám ke klubu vztah," přiznal.

Právě on těsně před koncem pojistil triumf Severočechů pátým gólem, když při power play nasměroval kotouč do prázdné klece. "Naprostá euforie. Skákal jsem tak, že jsem se málem neudržel na bruslích. Bylo to super, už jsem doufal, že je opravdu hotovo," usmíval se.

Chomutovské čeká týdenní pauza, po níž vyzvou v boji o finále obhájce titulu z Liberce. S Bílými Tygry se střetli už v loňském čtvrtfinále a prohráli jasně ve čtyřech duelech. "Letos jsme je dvakrát porazili a dokázali vyhrát i u nich. Věřím, že to budou mít tentokrát s námi těžší. Zregenerujeme a připravíme se na ně," uzavřel Rutta.

Postoupí do finále play off Liberec, nebo Chomutov?
Liberec
48,6 %
Chomutov
51,4 %
Celkem hlasovalo 7362 čtenářů.

Reklama

Související témata: