Hlavní obsah

Hlavně žádnou kocovinu, varuje Němec a lituje medailového půstu na MS

Praha

Titul a špatná sezóna poté. Takový mix zažil hokejový obránce Ondřej Němec v dresu extraligových Karlových Varů. O osm let později prožil mistrovské oslavy s Kometou Brno. Od září začne obhajoba. Bude jiná než na západě Čech? „Po titulu jsme v Karlových Varech zažili špatnou sezónu. Všichni, co tu budeme, chceme fanouškům slíbit, že se tohle v Brně nestane,“ slibuje na stránkách klubu hc-kometa.cz zkušený bek.

Foto: hc-kometa.cz/Jiří Grulich

Obránce Komety Brno Ondřej Němec

Článek

Po Varech zamířil Němec do ruské KHL. Postupně hrál za Severstal Čerepovec, Lev Praha, Atlant Mytišči a CSKA Moskva. Před minulou sezónou se rodák z Třebíče vrátil do Česka, dohodl se v Brně, kde se mistr světa stal jedním z klíčových hráčů mužstva.

Mistrovské slavení je ale minulostí. "Bylo to krásné, ale teď už je zase čas dívat se dopředu a myslet na to, že za dva měsíce začíná nová sezóna. Budeme do ní vstupovat jako mistři, všichni nás budou chtít potrápit. Nesmíme připustit žádnou mistrovskou kocovinu, jako se to stalo některým týmům před námi," upozorňuje třiatřicetiletý obránce, který si dobře pamatuje trápení v Karlových Varech.

„Chceme předvádět takové výkony, jaké jsou hodné Komety. Chceme hrát zápasy tak, aby lidé odcházeli ze zimáku spokojení. Věřím, že jsme natolik zkušené mužstvo, že to dokážeme splnit," věří Němec, který s reprezentací slavil světový titul v roce 2010, následující dva roky odjel ze šampionátu s bronzem.

Pětkrát za sebou bez medaile

Zkušenost, na tu trenér Libor Zábranský spoléhá u tohoto hráče. Sám ví, jak si naladit letní přípravu. Tu si připravuje sám a na led vyrazí až o letních prázdninách.

„Potřebuji se nyní připravit individuálně na suchu a na led vyjedu až v červenci, jak jsem zvyklý. Loni jsem byl na ledě s mužstvem dřív, ale to bylo tím, že mi brzy skončila sezóna. Teď jsem si potřeboval od ledu odpočinout, vyčistit si hlavu," říká obránce, kterého mrzí, že české mužstvo na mistrovství světa v Paříži neuspělo. Opět se vracelo domů s prázdnou.

„Česká republika čeká na medaili strašně dlouho, myslím, že letos na ni tým měl. Ale klíčové utkání se zase nezvládlo jako v podstatě už pětkrát za sebou. Co k tomu říct. Čtvrtfinále je zápas o všechno a ten jsme bohužel nezvládli."

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice