Hlavní obsah

Vsetín trénuje v třiceti mužích a čeká na finského gólmana

VSETÍN

Z třicetičlenného kádru vyberou trenéři Rostislav Vlach s Břetislavem Kopřivou tým, který bude hokejisty Vsetína reprezentovat v nadcházejícím ročníku extraligy. Valašský celek zahájil přípravu na ledě i s několika posilami, ale stále se čeká na finskou akvizici do branky.

Foto: HC Vsetín - Marek Netolička

Roman Stantien (vlevo) v dresu Vsetína

Článek

"Někdy tento týden by se u nás měl objevit gólman z Finska," informoval ředitel klubu Oldřich Štefl. Další nové tváře jsou však už na Lapači. Do tréninku se dnes zapojili útočníci Petr Freiberg (Plzeň), Lubomír Sabol (Košice) a Vladimír Škoda (České Budějovice). Na zkoušku přišli obránce Adam Kašpárek (Jindřichův Hradec), útočník Zdeněk Kubica (Kometa Brno) a slovenský forvard Matúš Kadraba, který loni v dresu prvoligové Senice nasbíral 48 kanadských bodů. Z Brna se navíc vrátil Radek Hubáček.

Nejpočetnější skupina nových tváří se však rekrutuje z řad zdatné vsetínské juniorky. Trenéři si mezi muže do obrany vytáhli Jana Zapletala, Michala Nedbálka, Tomáše Pokoru, Radima Ostrčila, Matěje Stříteského a útočníky Martina Davídka, Petra Hrušku, Daniela Dědka, Marka Knebla, Lukáše Navrátila a Martina Husičku. "Je tady spousta mladých kluků a zatím se jeví velice dobře. Někdo z nich si určitě řekne o místo v kádru," tvrdil Kopřiva.

Finský gólman Hovi odešel do Slovanu

Podle něj by do Vsetína v srpnu mohli přijít i další noví hráči. "Stoprocentně se na trhu objeví další jména," nadnesl. Valachům se služby zkušenějších hráčů budou hodit, odchodů je totiž hodně. Pryč jsou Richard Bauer (Mladá Boleslav), Martin Jenáček (Litvínov), Lukáš Valko (Vrchlabí), Radim Hruška (Skalica), Lukáš Plšek (Aarhus), David Květoň (Gatineau/QMJHL), Sasu Hovi (Slovan Bratislava), Jan Korotvička a Ondřej Steiner.

Vsetínský kádr by měl poprvé zeštíhlet už v příštím týdnu. Do té doby bude chodit na led ve dvou polovinách. "Do neděle budeme trénovat pořád ještě dost intenzivně a led budeme kombinovat s tréninky na suchu a v posilovně. Příští týden se pak možná rozloučíme s některými hráči," řekl asistent Břetislav Kopřiva, který si zatím lebedí nad pracovní pílí svých svěřenců. "Mužstvo začalo s velkou chutí a to je dobře," dodal.

Program přípravných zápasů Vsetína:
1. srpna:
Vsetín - Košice (17:00),
2. srpna:
Vsetín - Poprad (17:00),
4. srpna:
Vsetín - Liptovský Mikuláš (17:00),
10. srpna:
Zvolen - Vsetín (13:00, turnaj v Trenčíně),
11. srpna:
Trenčín - Vsetín (19:00, turnaj v Trenčíně),
12. srpna:
Žilina - Vsetín (16:00, turnaj v Trenčíně),
15. srpna:
Vsetín - Žilina (17:00),
22. srpna:
Sareza Ostrava - Vsetín (17:00),
29. srpna:
Zlín - Vsetín (17:00),
1. září:
Žilina - Vsetín (17:00).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice