Hlavní obsah

Plzeňští hokejisté zahájili přípravu mimo svou halu

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté musejí v úvodu přípravy na novou sezónu vzít zavděk prostředím své tréninkové haly. V jejich ČEZ Aréně jsou totiž momentálně dělníci, kteří mimo jiné vyměňují sedačky. Svěřenci Marka Sýkory se na svůj led přesunou až 10. srpna. Proto si Plzeň vyměnila s Karlovými Vary i pořadatelství přípravných zápasů.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Plzeňané se na ledě sešli už v neděli, ale jen se na hodinu protáhli ve výstroji. Ostrý začátek měli až dnes. "Budeme trénovat dvoufázově. Čeká nás klasika: led, posilovna, výběhy," řekl ČTK kouč Marek Sýkora, který se snažil udržet zápasový rytmus úterý-pátek a volné víkendy.

Největší radost koučovi udělalo, že na začátku přípravy má k dispozici kompletní kádr. "Chválabohu žádná zranění nejsou," konstatoval. Zatím jej uspokojilo i to, jak se tým doplnil. "Zvlášť střední útočníky máme dobré. Ještě bychom přivítali jednoho obránce praváka, ale je nepravděpodobné, že přijde," uvedl Sýkora.

Tým se znovu bude opírat o gólmana Romana Málka, který se stejně jako Pavel Trnka vrátil z hostování a na led vyjel s novou černou maskou s červenou lebkou.

Během léta získala Plzeň uznávané centry Richarda Krále (Zlín), který je jedním z kandidátů na post kapitána, a Igora Rataje (Liberec), dále útočníky Davida Ludvíka (Znojmo), Ladislava Koubu (Laredo Bucks/USA) a zadáky Jiřího Malinského (Zlín), Václava Benáka (Skalica) a Davida Mazance (Ústí nad Labem).

Tým naopak opustili obránci Patrik Hučko (Nyköping), Martin Štěpánek (Kladno) a útočníci Dušan Andrašovský (Pardubice), David Moravec (Malmö), Michal Straka (Žilina), Josef Vítek (hostování v Ústí nad Labem), Petr Freiberg (Vsetín), Roman Tvrdoň a Adam Šaffer, kteří si hledají angažmá.

Přehled přípravných zápasů:
Úterý 1. srpna:
Karlovy Vary - Plzeň (18:00),
Pátek 4. srpna:
České Budějovice - Plzeň (17:00),
Úterý 8. srpna:
Liberec - Plzeň (17:00),
Úterý 15. srpna:
Plzeň - Karlovy Vary (17:30),
Pátek 18. srpna:
Plzeň - České Budějovice (17:30),
Úterý 22. srpna:
Kladno - Plzeň (17:30),
Pátek 25. srpna:
Litvínov - Plzeň (17:30),
Úterý 29. srpna:
Plzeň - Liberec (17:30),
Čtvrtek 31. srpna:
Plzeň - Kladno (17:30),
Pátek 1. září:
Plzeň - Litvínov (17:30).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice