Hlavní obsah

Cože, nepřišla zpěvačka? Rozhodčí v Plzni vystřihl státní hymnu, fanoušci aplaudovali

Praha

V úterý takřka vyprodaný plzeňský zimák tleskal hokejistům Plzně po vítězství ve šlágru 24. extraligového kola nad Kometou, hned o den později už žila západočeská metropole hokejem znovu. V Home Monitoring Aréně totiž došlo už na pátý ročník bitvy o Plzeň, kterou mezi sebou svedli vysokoškoláci Západočeské univerzity a Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy. A 2500 přítomných fanoušků dostal neplánovaně do varu už před utkáním hlavní rozhodčí souboje Martin Hucl.

Hokejový rozhodčí zpívá v Plzni státní hymnuVideo: Akademici Plzeň

 
Článek

Utkání ještě ani nezačalo a jeho organizátoři už museli řešit první problém. Na poslední chvíli se totiž omluvila zpěvačka, která měla před úvodním buly zapět státní hymnu. Obejít se tedy bez hymny a jít rovnou na samotný zápas? Ani náhodou...

V nouzi se totiž mikrofonu chopil Martin Hucl, který souboj akademiků řídil jako hlavní rozhodčí. Občasný herec Plzeňského Divadla J.K. Tyla, který v minulosti hrával hokej za plzeňskou mládež, se nečekaného úkolu zhostil na výbornou a odměnou mu byl z tribun potlesk ve stoje.

Když pak ovace utichly, šlo se na samotný souboj dvou týmů, které běžně nastupují v jednom celku za Akademiky Plzeň v Evropské univerzitní hokejové lize. Dlouho se zdálo, že loňský triumf obhájí lékaři, kteří ještě minutu před koncem druhé třetiny vedli o tři branky. Jenže Západočeská univerzita předvedla dokonalý čtyřgólový obrat, který završila v prodloužení, a uspěla ve čtvrtém z pěti dosud odehraných ročníků.

„Byl to opravdu výborný zážitek, protože atmosféra byla skvělá. Je moc hezký, když si studenti stojí za svoji školou a přijdou kluky takhle podpořit. Povedlo se to po všech stránkách," pochvaloval si v rozhovoru pro server akademiciplzen.com atmosféru na stadiónu navzdory porážce kouč Lékařské fakulty Jakub Koreis, někdejší útočník, jenž v extralize nastupoval za Plzeň, Spartu nebo brněnskou Kometu.

Reklama

Související témata:
ZČU
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice