Hlavní obsah

Druhé místo je pěkné, ale potřebujeme další body, nabádá hradecký útočník Šimánek

Hradec Králové

Na skvělém druhém místě tabulky extraligy figurují hokejisté Mountfieldu Hradec Králové. Zásluhu na tom má i zkušený útočník Jiří Šimánek. „Momentálně nezáleží na konkrétním pořadí, ale je důležité, abychom poctivě střádali další body,“ nabádá protřelý forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Filip Pavlík (uprostřed) a Jiří Šimánek z Hradce se radují z branky.

Článek

Čemu přičítáte přední postavení vašeho celku po dosavadním průběhu soutěže?

Povedly se nám dvě úspěšné série s osmi nebo devíti zápasy bez prohry. Po té první jsme sice prohráli, ale záhy přišla další vítězná šňůra. Body naskakovaly, přesto nás mrzela nedávná porážka v Chomutově v prodloužení. Tam jsme sahali po vítězství, ale nakonec jsme odvezli jen jeden bod.

Neprojevila se na hradeckém celku únava po startu na Spenglerově poháru v Davosu koncem prosince?

Určitě ne. Měli jsme hned dva dny volno a od 3. ledna bojujeme zase o body. Takže nějaké úvahy o případné únavě nehrají roli.

Jak se cítíte po dlouhé pauze zaviněné zdravotními důvody?

Je pravda, že jsem v sestavě, a tudíž v extralize chyběl skoro dva měsíce. Bylo to kvůli kolenu. Naskočil jsem ale už po reprezentační přestávce, když národní tým startoval na turnaji v Moskvě. Před Vánoci jsem odehrál už dva zápasy, které nyní přibývají. Je jich asi deset v řadě a mohu říci, že je to v pohodě.

S čím jdete do dalších extraligových bojů?

Máme odehráno o zápas méně, než vedoucí Plzeň a třetí Vítkovice. Myslím, že v této fázi nezáleží, jestli jsme druzí nebo třetí. Hlavní je sbírat body, proto si ceníme výher právě nad Vítkovicemi a minule v Jihlavě. Už se chystáme na páteční východočeské derby s Pardubicemi.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice