Hlavní obsah

Marek schází Tonovi i Spartě

PRAHA

V minulé sezóně spolu vytvořili nejnebezpečnější dvojici extraligy. Jenže Marek na poslední chvíli odešel do Magnitogorsku, a tak se střelec Petr Ton musí snažit sám. Parťák mu chybí. A nejen jemu, celé Spartě. Marek totiž chytil v září ohromnou fazónu. Byl nejlepším střelcem reprezentace na ČP cupu v Liberci, teď plní roli kanonýra i v ruské superlize a v elitním útoku českého mistra po něm zeje díra.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Takhle se Petr Ton a Jan Marek radovali z gólů v loňské sezóně.

Článek

"Víme, že konstruktivních centrů není moc, navíc Honza je týmový hráč," lituje odchodu spoluhráče Ton. "Jenže hokej je byznys. Dostal super nabídku, tak za ní šel. Pořád ale věřím, že za něj najdeme adekvátní náhradu. Hodně čekám i od návratu dosud zraněného Štrby," těší se alespoň na třetího z nejúdernější sparťanské lajny předchozího ročníku.

Doma proti Litvínovu měl Ton v úterý velký podíl na tom, že Sparta málo vídaným závěrem urvala z takřka prohraného duelu alespoň bod. Nejlepší střelec minulého ročníku ale ani po dvou gólech, které stihl dát těsně před koncem třetí části, moc nejásal. "Mám špatný pocit. Náš projev je hrozný, všude jsme o krok později. Chybí nám lehkost a ostatní se na nás jako mistra chtějí vytáhnout. K našemu výkonu nepřidáváme nic navíc," zlobí se dvaatřicetiletý hokejista.

Sparta za poslední dvě kola inkasovala deset branek, její gólman Salfický má úspěšnost zákroků na podprůměrné cifře 87,5 procenta. "Jsme prostě nesehraní," připomíná Ton. "Potřebujeme se chytit, vyhrát dva zápasy po sobě. A hlavně získat automatické návyky, jako jsme měli s Honzou. Já jsem brejkový hráč a zatím nedostávám tolik puků, jak potřebuju. Alespoň že se mi teď povedly dvě rány, vždyť jsem placený hlavně za góly," říká sparťanský ostrostřelec.

Sparťanský tandem v sezóně 2005/06
Jan Marek48 zápasů/22 gólů+32 asistencív play-off 17/4+4
Petr Ton41 zápasů/24 gólů+24 asistencív play-off 17/5+4

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice