Hlavní obsah

Sparta podlehla a zahrává si s postupem do předkola. Liberec nezaváhal

Praha
Aktualizováno

V neděli hokejoví fanoušci sledovali finále olympijského turnaje a už v pondělí se znovu rozjela Tipsport extraliga. Ve hře byly týmy bojující o play off. Sparta ztratila dobře rozehranou dohrávku 48. kola a po domácí porážce od Olomouce 2:3 v prodloužení ji na desátém místě dělí jen dva body od aktuálně nepostupujícího Chomutova. Liberec na svém ledě v dohrávaném duelu 11. kola porazil Jihlavu 4:1 a Spartě odskočil na rozdíl čtyř bodů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Juraj Mikúš ze Sparty a Jan Knotek z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Sparta v utkání dvakrát vedla i díky asistenci olympionika Řepíka, který se musel rychle přeorientovat z korejského turnaje na extraligovou realitu. Hanáci ale dokázali pokaždé na vedení Pražanů odpovědět a v úvodu prodloužení jim nakonec vystřelil výhru Ondrušek.

Sparťané si tak připsali pátou porážku za sebou. Olomouc se díky vítězství přiblížila na jednobodový rozdíl na šestý Zlín.

Liberečtí Bílí Tygři si výhrou nad Jihlavou upevnili devátou příčku a na jedenáctý Chomutov už mají náskok šesti bodů. Duklu zdolali v sezóně potřetí.

V dresu Severočechů se poprvé objevil i útočník Tomáš Filippi, který se vrátil z ruského Magnitogorsku. O liberecké góly se podělili Krenželok, Šmíd, Kvapil a Ordoš. Jihlavu dělí od posledního Litvínova dál tři body.

Zápasy hokejové extraligy
Dohrávka 11. kola
Liberec–Jihlava 4:1
Branky:  4. Krenželok, 15. Šmíd, 35. Kvapil, 60. Ordoš – 24. Jiránek
Dohrávka 48. kola
Sparta–Olomouc 2:3 v prodloužení
Branky: 4. Buchtele, 14. Jarůšek – 13. Laš, 43. Mráz, 62. Ondrušek

Reklama