Hlavní obsah

Kouč Petr uzavřel s Vítkovicemi novou víceletou smlouvu

Ostrava

Jakub Petr bude pokračovat v roli hlavního trenéra a generálního manažera hokejistů Vítkovic. Bývalý kouč české reprezentační dvacítky s ostravským klubem podepsal nový víceletý kontrakt. Čtyřiačtyřicetiletý Petr zastává obě funkce od března 2016, předtím byl ve Vítkovicích asistentem trenéra Ladislava Svozila.

Foto: Aleš Krecl

Trenér Jakub Petr bude pokračovat ve Vítkovicích.

Článek

Vítkovice potvrdily setrvání realizačního týmu před startem čtvrtfinále, do kterého vstoupí v úterý proti mistrovské Kometě Brno. Zůstává i asistent trenéra Pavel Trnka, který je u týmu druhou sezónu.

"Prodloužení smlouvy se současnými trenéry a pokračování dosavadního realizačního týmu je jen potvrzením naší koncepční práce. Se změnou majitele a příchodem nového generálního partnera zahájil vítkovický hokejový klub období pětileté koncepce," řekl klubovému webu majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

"Jejím cílem je vrátit Vítkovice mezi nejlepší kluby v Česku i v Evropě, pracovat na budování značky, aby byla úspěšnou a atraktivní pro fanoušky i partnery. Aby důstojně a úspěšně reprezentovala tradici, bohatou historii, naše město i náš kraj," uvedl Pavlík.

"Součástí celé této vize je spolupráce s lidmi, kteří mají stejný cíl, chuť posouvat náš klub dále a pracovat na jeho vzestupu. Mám velkou radost, že Jakub Petr s Pavlem Trnkou, jako i zbytek realizačního týmu A-mužstva, pokračují na svých postech, budou i nadále odvádět profesionální výkony a jejich snahou bude pomáhat hokejovým Vítkovicím dosahovat co největších úspěchů," dodal Pavlík.

V minulé sezóně skončily Vítkovice po vyřazení v předkole play off deváté, po základní části byly osmé. Došly také do čtvrtfinále Ligy mistrů. V tomto ročníku se posunuly na čtvrté místo dlouhodobé soutěže. "Mám radost, že můžeme s celým realizačním týmem, a především s Pavlem Trnkou pokračovat v naší práci," prohlásil Petr.

Chce nadále pomáhat rozvoji vítkovického hokeje. "Navzdory velice dobře rozehrané sezoně máme ještě rezervy. Stejně tak si uvědomuji, že i my trenéři ještě nedosahujeme takové úrovně jako ti nejzkušenější kouči. I na tom chceme v následujících sezonách pracovat," uvedl Petr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice