Hlavní obsah

Slavia sérii proher nezlomila, v Litvínově podlehla po nájezdech

LITVÍNOV

Hokejisté pražské Slavie sice zastavili sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, ale na ledě Litvínova podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Úřadující vicemistři tak zůstávají na předposledním místě a na třináctý Vsetín ztrácejí dva body. Rozhodující samostatný nájezd proměnil v dresu Chemopetrolu útočník Ivo Prorok, který v na konci minulé sezóny vypomáhal Slavii v cestě do finále.

Článek

Přitom hlavně první třetina patřila Pražanům. Ti byli aktivnější a dostávali se i do šancí. Litvínov odolával hlavně proto, že co nezastavila obrana, dokázal vychytat brankář Hübl. Několikrát však měli domácí obrovské štěstí, hlavně po Supově akci. Na druhé straně zase přímo z otočky vystrašil Fraňka zkušený forvard Benda.

V druhé části se karty obrátili. Domácí nejdříve měli dvakrát za sebou výhodu dvojnásobné přesilovky, ale slávisté udrželi čisté konto. V polovině zápasu se pak zase v dvojnásobném oslabení bránil Litvínov. Bezbrankový stav udržel, navíc v poslední minutě druhé třetiny mohl poslat žluto-černé do vedení Sklenička, když se při vlastním oslabení řítil na Fraňka. Jenže v rozhodujícím momentu mu kotouč sjel z hole a skončil vedle.

Branek se diváci dočkali až v posledním dějství. Nejdříve byl hodně blízko gólu litvínovský Kopecký, ale přestřelil. Pak hrála Slavia přesilovku, když na trestné seděl Branda, od modré čáry vypálil Hlavačka, kotouč Hüblovi propadl a Hruška jej pohodlně dopravil za jeho záda. Vzápětí přišla odpověď. Kopecký sice až na druhý pokus našel před brankou volného Jenáčka, ovšem ten se nemýlil a srovnal.

Zápas dospěl do prodloužení, jenže ani v něm se nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. Rozhodlo se až v šesté sérii, když Prorok Fraňka překonal, zatímco Bednář na druhé straně nedal.

Chemopetrol Litvínov - Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 56. Jenáček (Kopecký), rozhodující sam. nájezd Prorok - 55. D. Hruška (Hlavačka). Rozhodčí: Mikula - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. Diváci: 5112.
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Skuhrovec, Gýna, Morava, Bombic, Nikolov, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Trávníček - Bednařík, Kopecký, Jenáček - Černý, Sklenička, Lukeš. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Slavia Praha: Franěk - Kadlec, Kolařík, Graňák, Vomela, Špila, Hlavačka, Drtina - Vondrka, Beránek, Bednář - D. Hruška, Vlasák, Sup - Doležal, Červenka, Kubeš - Dlouhý, Sobotka, Čermák. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice