Hlavní obsah

Znojemští v čele extraligy euforii nepropadají

ZNOJMO

V nejvyšší soutěži působí osmou sezónu, ale teprve nyní si poprvé užívají slastných pocitů extraligového lídra. Hokejisté Znojma trůní po 10. kole překvapivě v čele tabulky, byť jen díky rozdílu gólu ve skóre oproti druhé Spartě. "Na tabulku se dívá moc pěkně. Ale my si uvědomujeme, že není odehraná ještě ani první čtvrtina základní části," tvrdí jeden ze znojemských trenérů Jan Votruba.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Střídačka hokejistů Znojma.

Článek

"Loni se třeba Kladno zpočátku taky pohybovalo nahoře a pak skončilo předposlední. Nesmíme propadat euforii. S kolegou Hořavou jsme to hráčům po nedělní výhře v Ostravě zdůraznili. Musíme zůstat skromní a pokorní, naší vysněnou metou pro vstup do play-off zůstává šestá příčka," dodal kouč.

Vydařený vstup jihomoravského celku do sezóny i jeho příjemně překvapil. Zvlášť když výsledky v přípravě moc optimismu nevzbuzovaly. "Mužstvo se teprve sehrávalo. Dobře jsme věděli, že to v extralize bude jiné. Současné umístění ale předčilo i naše očekávání," přiznal Votruba. Z dosavadních odehraných utkání se mu nelíbilo jediné. "Za škraloup na naší bilanci považuji porážku ve Vsetíně. Tam jsme měli bodovat. Naopak nejvíc si vážíme výher nad Slavií a ve Vítkovicích, to jsme předváděli výborný hokej," libuje si.

Proč je Znojmo první:
- Doma dokázalo vyhrát ve všech pěti zápasech.
- Výtečné výkony podává spolehlivý brankář Trvaj.
- Mužstvo skvěle táhne protřelý veterán Dopita.
- Proti minulé sezóně vylepšilo defenzívu.
- Dokáže zvrátit nepříznivě se vyvíjející utkání.

Votruba považuje za základ dosavadního úspěšného tažení Znojma výborné výkony brankáře Trvaje. "Mockrát nás podržel," těší ho. Střelecky se daří druhému Dopitovu útoku. "Jemu, a hlavně Romanovi Eratovi to na začátku sezóny padá. Teď se k nim přidal i Selingr," má radost.

V létě Znojmo opustily opory Ludvík, Mikulík či Ondřej, ale vedení klubu za ně našlo plnohodnotnou náhradu. "Jsme spokojeni se Svobodou a Růžičkou, v obraně je posilou Kotaška," uvedl Votruba.

Znojemským se na rozdíl od minulých sezón daří doma, kde všech pět zápasů vyhráli a ztratili jen dva body. I proto je trápí, že v hledišti stadiónu s kapacitou pro 5500 diváků zůstává při extraligových duelech spousta volných míst. "Už v loňské sezóně hodně fanoušků ubylo, byť jsme získali bronz. Teď hrajeme taky dobře, ale já už ani nevěřím, že se diváci vrátí," je pesimistou prezident klubu Jaroslav Vlasák. I on je ale z vydařeného startu do sezóny nadšen. "Skvělá práce trenérů Hořavy a Votruby se však na mužstvu i letos projevuje. Jsou to profíci, perfektně si poskládali formace," cení si.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články