Hlavní obsah

Hattrick, zranění, boj o záchranu. Byla to zvláštní sezóna, ví obránce Hunkes

Josef Pešout, Sport.cz., PrávoSport.czPrávo

Hokejový obránce Jiří Hunkes působí v Litvínově sice jen půl roku, ale stihl toho hodně a prožil si obě stránky hokejového koloběhu. Zazářil střelecky, pak ho limitovala zranění, s týmem protrpěl i barážové boje s vysněnou záchranou v extralize. „Byla to pro mě zvláštní sezóna," svěřil se třiatřicetiletý bek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Jiránek (vlevo) z Jihlavy a Jiří Hunkes z Litvínova.

Článek

Mluvíte o zvláštní sezóně. Jaké tedy bylo angažmá na severu Čech?

Událo se toho až moc. Z týmového hlediska je samozřejmě nejdůležitější udržení v extralize, které bylo prvořadým cílem. Z osobního pohledu stavím nejvýš hattrick při zápase ve Zlíně v základní části extraligy. Povedlo se mi to dva dny před Vánocemi. Na obránce snad dobrý počin. Myslím, že loni to z beků dokázal Ondra Němec. Moji sezónu poznamenala i zranění, kvůli nimž jsem dlouho chyběl.

V první fázi sezóny jste nastupoval za Pardubice. Nelitujete svého následného příchodu do Litvínova?

Ničeho nelituji. Ale přiznávám, že jsem si to představoval rozhodně jinak. Už na podzim nebyl litvínovský tým v dobré situaci. Přesto jsem doufal, že takříkajíc ukopeme předkolo play off. Nepovedlo se. Po zranění jsem odehrál v baráži jen tři zápasy a ve čtvrtém jsem se znovu zranil.

Jakou zkušenost jste si z baráže odnesl?

Bylo to vůbec poprvé, co jsem něco takového zažil. Někteří litvínovští kluci pamatovali mistrovský titul z roku 2015 i baráž o rok později. Věděli, jak se na to připravit. A snad pomohli i mladým, kteří do baráže naskočili.

I přes barážové starosti jste jistě sledoval boj o titul v extralize. Co říkáte jako rodák z Brna na mistrovskou obhajobu Komety?

Je tam kvalitní tým, což jsme viděli i v předchozích kolech play off. S některými kluky jsem dříve hrál, třeba s Ondrou Němcem ve Lvu Praha v KHL i v reprezentaci, s Martinem Zaťovičem za Ladu Togliatti v KHL, s kapitánem Leošem Čermákem v Liberci. Dlouho se znám i s Honzou Hruškou, který je taky rodilým Brňákem. Prostě mám k brněnskému hokeji blízko a přál jsem jim to.

Co vás čeká v letní přípravě?

Do začátku příští sezóny je relativně dostatek času. V posledních letech si dělám přípravu sám, tedy s kondičním trenérem Marianem Vodou, který nyní skončil v Hradci Králové. Čekalo se, jak dopadne Litvínov. Uvidíme, kam mě kroky zavedou. Ještě se necítím do starého železa. Snad mám pár sezón před sebou. Ale kde, to se neví.

Reklama

Související témata: