Hlavní obsah

Kouč Liberce Paleček na tabulku nehledí

LIBEREC

Takhle atraktivní zápas jako v úterý se v liberecké Tipsport Areně v této sezóně dosud nehrál. Prestižní severočeské derby mělo před výbornou diváckou kulisou nevšední náboj i díky tomu, že se v něm bojovalo o vedení v tabulce extraligy. "To je spíše téma pro média a fanoušky, ale já průběžné pořadí na špici soutěže moc nesleduji a ani nepřeceňuji," tvrdí trenér Liberce Josef Paleček.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Trenér Josef Paleček.

Článek

"Nejdůležitější jsou tři body, které vám nikdo nedaruje, ale musíte si je tvrdě vydřít," uvažoval kouč Bílých Tygrů. Znovu musel oželet absenci tří chybějících opor. Zraněné útočníky Vaice a Tomajka dobře zastupují v sestavě mladíci, nepříjemná je ovšem prodlužující se nucená herní pauza obránce Jiruše. "Trápily ho vysoké teploty a zdravotní testy ještě nemá v pořádku. Svým důrazem by na soupeře asi platil, ale nebylo by dobré návrat na led po takové nemoci uspěchat," mínil kouč.

Při současné marodce by se Bílým Tygrům určitě hodil jejich bývalý kapitán Václav Novák, který skončil v Omsku. "Ruský klub má na něj práva, protože si zaplatil jeho hostování do konce sezóny," uvedl generální manažer severočeského klubu Ctibor Jech. A co pro hráčův návrat v Liberci dělají? "Myslím si, že maximum. Jsme ochotni s Omskem jednat i o finanční kompenzaci, která by asi nebyla malá. Ale nezáleží jen na nás. Všechno je odvislé i od Novákova rozhodnutí, protože nejspíš bude zvažovat i jiné nabídky," přemítal Jech.

Proti nedávným spoluhráčům nastoupil v derby liberecký obránce Václav Kočí, který loňskou sezónu působil v Litvínově. "Kvůli zranění jsem tam jen deset posledních zápasů. Teď si to snažím vynahradit a jsem rád, že naše hra už vypadá jako pořádný hokej. I když hlídat Reichla, Bendu, Brandu a další litvínovské střelce není nic snadného," glosoval Kočí regionální souboj.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice