Hlavní obsah

Budějovice se po výhře ve Varech dostaly do čela extraligy

KARLOVY VARY

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v utkání 17. kola extraligy na ledě Karlových Varů 3:1 a dostali se do čela tabulky. Před druhým Libercem má Mountfield dvoubodový náskok. Domácí Energie vyšla před vlastním publikem podruhé za sebou naprázdno.

Článek

V úvodní třetině sice rozhodčí Turčan vyloučil jen dva hráče, ale oba na pět minut a do konce utkání. V úvodu byli aktivnější Jihočeši, ale do první větší šance se dostal v 7. minutě karlovarský Procházka, který puk za záda brankáře Chábery nepropasíroval. Vzápětí fauloval Procházku loktem budějovický Kotrla a putoval předčasně pod sprchy. Karlovy Vary v přesilovce soupeře zatlačily, ale střelecky se neprosadily.

V 12. minutě skončil zápas i pro domácího Dvořák, který byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za sekání, ale ani hosté dlouhou přesilovku nezužitkovali. Nejdříve domácí gólman Sáblík zakročil úspěšně před dotírajícím Brabencem a potom jeli tři hráči domácích na jednoho budějovického, ale brankář Chábera Kumstátovu střelu kryl. Sáblíka nepřekonal ani Kutlák.

V úvodu druhého dějství neproměnil šanci v přesilovce karlovarský kapitán Skuhravý. Na druhé straně zamířil v 25. minutě budějovický zadák Toman do tyče. Obě mužstva zdobila aktivita a v polovině utkání brankář Sáblík zasáhl betonem proti střele Veselého. První změnu skóre v prospěch hostů zařídil ve 32. minutě nahozením od modré čáry Toman.

Výhru pojistil Šimánek

Jihočeši zvýšili ve 36. minutě, kdy v početní převaze vystřelil od modré čáry Gřegořek, brankář Sáblík puk neudržel a úspěšně dorážel Hübl. Západočeši brzo kontrolovali a v 37. minutě snížil hned po deseti vteřinách přesilovky Košťál. V závěru druhé třetiny byli blízko vyrovnání Chrenko a Tvrdek.

V závěrečné třetině Karlovy Vary dřely na doraz, ovšem delší dobu jim scházela jedna z opor Skuhravý, který v závěru druhé třetiny byl vyloučen na 10 minut za nesportovní chování. Největší šanci na srovnání stavu měli domácí v 52. minutě. Chábera vyrazil Kraftovu bombu, ale Machuldovi se nepodařila dorážka. Pak se z bezprostřední blízkosti neprosadil ani Skuhravý. V 55. minutě domácím obráncům ujel Šimánek a definitivně rozhodl.

Zdeněk Venera (Karlovy Vary): "Potýkáme se se zakončením. Dnes nám navíc v první třetině vypadli dva klíčoví útočníci, kteří mužstvo táhnou a na konci druhé třetiny ještě dostal desetiminutový trest Skuhravý. Měli jsme spoustu dorážek, ale všechno jsme trefovali brankáři do břicha a do betonů. Na jeden gól doma vyhrát nemůžeme, v koncovce jsme jaloví."

Milan Kupka (České Budějovice): "Myslím, že k vidění bylo zajímavé a vyrovnané utkání. Tím, že se nám podařilo jít do vedení o dva góly, se domácí dostali pod psychický tlak. Ve třetí třetině jsme hru kontrolovali a vedení si pohlídali."

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Košťál (Kumstát) - 32. Toman (Mertl), 36. V. Hübl (Gřegořek), 55. Šimánek (Veselý). Rozhodčí: Turčan - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 2:5, navíc Dvořák 5 min. a do konce utkání, Skuhravý 10 min. - Kotrla 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 2780.
Sestavy:
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Řezníček, Jiří Hanzlík, Němec, Mudroch, Duben, Kloz, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Machulda, Kraft, Skladaný - Dvořák, Milan Procházka, Chrenko - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Chábera - Macháček, Gřegořek, Kutlák, Vágner, Toman, Vydarený, Posmyk - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Veselý, V. Nedorost, Šimánek - Mertl, Vak, Hřebejk - Gulaš, L. Květoň, Kotrla. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice