Hlavní obsah

Hokejisté Plzně porazili i podruhé v sezóně Pardubice

PARDUBICE

Hokejisté Plzně i podruhé v letošním ročníku porazili Pardubice a po domácím vítězství 1:0 v utkání 18. kola vyhráli na ledě Moelleru 4:2. Lasselsberger tak pokračuje ve zlepšených výsledcích pod vedením kouče Jiřího Kučery, který získal s Plzní v sedmi zápasech 15 bodů.

Článek

Domácím chyběl potrestaný obránce Píša a Západočeši chtěli ukončit jejich sérii tří vítězných zápasů za sebou. Nedovolili Moelleru ani jeho obvyklý tlak v úvodních minutách. Naopak se sami snažili vnutit soupeři svůj styl. Pardubičtí se nemohli dlouho dostat do tempa a tak na první šanci čekali až do desáté minuty, kdy Havířova dělovka jen těsně minula Málkovu klec. Potom v 14. minutě při vlastním oslabení ujel Hlinka, ale nedokázal přesně zakončit.

Potom málem skončila střela plzeňského Zelenky za Lašákovými zády, když vyražený puk jen těsně minul tyčku pardubické branky. Z protiútoku trefil Havíř tyč Málkovy svatyně. Vzápětí si hostující Adamský najel na Benákovu přihrávku a střelou po ledě překonal Lašáka. Pak byl vyloučen Trnka a po dvanácti vteřinách přesilovky se od modré čáry prosadil obránce Michal Šeda, který se tak radoval z premiérové branky v nejvyšší soutěži.

Málek opět oporou

Po tomto gólu domácí převzali iniciativu, donutili soupeře k faulům, ale přesilovky jim nešly. Pardubický tlak trval i na začátku druhé třetiny, ale domácí z něj nic nevytěžili. Michal Šeda totiž trefil jen tyčku soupeřovy branky.

A tak góly padaly na druhé straně. Ve 25. minutě Fabuš tečoval před Lašákem střelu Malinského a ve 32. minutě zvýšil Derner šikovnou tečí Matějovského střely na dvougólový rozdíl. Důrazná hra Plzně domácím neseděla a nedokázali se s ní vyrovnat. Zbytečným vylučováním v závěru druhé třetiny se Pardubičtí připravovali o šanci zkorigovat stav.

Do závěrečné třetiny udělal domácí trenér Říha korektury ve složení útočných trojic ve snaze oživit jejich hru a výsledkem byl drtivý nápor Moelleru. Domácí hráči přidali na rychlosti a především na důrazu, dohrávali souboje, ale chybělo jim střelecké zakončení. Plzeňští dobře bránili, ale využívali každé příležitosti k rychlým brejkům.

Velkou oporou hostů byl Málek, který si několikrát poradil s nebezpečnými střelami domácích. V 56. minutě se radovali počtvrté hosté, když zkušený Zelenka využil přesilovku a definitivně zbavil domácí naděje na otočení skóre. Šestadvacet vteřin si už jen pardubický kanonýr Sýkora vylepšil pozici v čele tabulky střelců, které vládne se 14 trefami.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. M. Šeda (M. Hlinka), 60. P. Sýkora (Rolinek) - 16. Adamský (Benák), 25. Fabuš (Důras), 32. Derner (Matějovský), 56. Zelenka (Matějovský). Rozhodčí: Husička - Čech, Machálek. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:2. Diváci: 7795.
Sestavy:
Pardubice: Lašák - Linhart, Havíř, M. Čech, M. Šeda, Koma, Čáslava, Snopek - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Ondřej, M. Hlinka, Andrašovský - Tvrdík, Koukal, Kolář - Čaloun, Blažek, F. Mrázek. Trenéři: Říha a Rohlík.
Plzeň: Málek - Cartelli, Derner, Benák, Mazanec, Pulpán, Trnka, Nedoma, Malinský - Zelenka, Divíšek, Matějovský - Důras, Kepl, Adamský - A. Padělek, Fabuš, Ludvík - J. Heřman, Kubalík, Šaffer. Trenéři: Kučera a Černý.

Reklama

Související témata: