Hlavní obsah

Frolík: Na gól jsem čekal jak na smilování

Martin Frolík, útočník Kladna, třemi přesnými zásahy a jednou asistencí pomohl zařídit nedělní vítězství ve 20. kole hokejové extraligy proti hostujícím Karlovým Varům. Paradoxně se to povedlo hráči, který v prvních osmnácti kolech neskóroval ani jednou. Kladenské křídlo nyní doufá, že střelecká mizérie je definitivne pryč.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

V neděli jste proti Karlovým Varům zaznamenal hattrick a navázal na gól z předchozího utkání ve Zlíně. Přitom prvních osmnáct kol jste měl na kontě zásahů nulu. Kde se vzala taková forma?

Sám nevím a jsem hodně překvapený. Já totiž nejsem žádný super střelec a nikdy jím asi nebudu. Asi se prostě všechno jen nějak sečetlo. Vždyť já jsem měl v úvodu soutěže dost velkou smůlu.

Ideální sestava 20. kola hokejové o2 extraligy podle redakce Sport.cz:
J. Čech (Zlín-2) - Zíb (Liberec-2), Snopek (Pardubice) - Kropáč (Vítkovice), J. Hlinka (Sparta-4), Frolík (Kladno)

Čemu střeleckou mizérii z úvodu soutěže přičítáte?

Začínal jsem na pravém křídle u Patery s Procházkou a moc nám to neklapalo. Byl jsem z toho špatný, trápil jsem se. Pomohlo mi zařazení do útoku Radka Gardoně, s nímž jsem hrál už minulý rok. Tehdy nám to šlapalo, tak snad se teď blýská na lepší časy.

Jak jste nesl tak dlouhé čekání na gól?

Nebylo to dobré. Nemohl jsem se dostat do pohody, nešlo mi to. Vážně mě to trápilo. Utěšoval jsem se, že podobné výpadky mají i mnohem lepší hráči než já, vždyť hokej je dnes neuvěřitelně vyrovnaný a kolikrát potřebujete pořádnou dávku štěstí. Ale i tak jsem ten gól netrpělivě vyhlížel a čekal na něj jako na smilování. Dokonce jsem se kluků v kabině ptal, jestli už byl nějaký útočník, který nedal branku celou sezónu...

Tři góly Mensatorovi musely být jako balzám, že?

To teda jo. Ale musím přiznat, že jsem měl i pořádný kus štěstí. Vždyť jsem dvakrát střílel bekhendem zády k brance.

Završení vašeho hattricku musel potvrdit videorozhodčí. Vy jste věděl, že byl puk v síti?

Ne. Ale Radek Gardoň, který mi přihrával zpoza branky, si jistý byl.

Doma jste opět potvrdili svoji sílu, ale na hřištích soupeřů hrajete špatně. Jedno vítězství a pouhých šest bodů je hodně zlá bilance. Čím si to vysvětlujete?

Zaměřili jsme se na zlepšení výkonů na hřištích soupeřů. Už ve Zlíně byl patrný vzestup, ale chybějí nám zvenku body. Přesto pořád všichni věříme v umístění na příčkách zajišťujících play-off.

Reklama

Související témata: