Hlavní obsah

Salfického ve Spartě doplní Duba, Přikryl odchází do Ústí

PRAHA

Hokejový brankář Tomáš Duba bude minimálně do konce sezóny působit v pražské Spartě. Dvojnásobný juniorský mistr světa ukončil nedávno předčasně angažmá ve finském TPS Turku a vrátil se do Čech. Sparta se nakonec rozhodla, že Duba vytvoří novou brankářskou dvojici s Dušanem Salfickým a dosavadní dvojku Petra Přikryla uvolnila na hostování do prvoligového Ústí nad Labem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jedničkou je ve Spartě Dušan Salfický.

Článek

"Ústí nad Labem hledalo brankáře a vyhlédlo si Petra Přikryla. Petr tu působil jako dvojka, a proto přivítal možnost a výzvu stát se jedničkou v Ústí a pomoci mu k postupu do extraligy," uvedl generální manažer Petr Bříza na oficiálních internetových stránkách klubu.

Prvotním impulzem k Dubově angažování tak byl podle představitelů úřadujícího mistra zájem severočeského klubu o Přikryla, Spartě se tak ale zároveň podařilo zkvalitnit brankářský tým, s jehož výkony zatím v T-Mobile Areně moc spokojeností nepanuje.

Duba podepsal na Spartě novou smlouvu do konce sezony, poté mu začne platit kontrakt, jenž vyprší za další dva roky. "Jsem strašně rád, že se konečně můžu vrátit domů a do Sparty. Na tuhle příležitost jsem čekal pět let a nyní jsem za ni moc šťastný," řekl Duba, který sice patří již delší dobu Spartě, ale v české extralize hájil jen branku Plzně a Znojma.

Tentokrát věří, že svou šanci dostane. "Je jasné, že chci chytat a Spartě pomoci. Ve Spartě jsou vždy nejvyšší cíle a já bych k nim rád pomohl jak budu moci," dodal pětadvacetiletý gólman.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice