Hlavní obsah

Jágr ještě váhá nad prodloužením smlouvy v Omsku

MOSKVA

Česká hokejová hvězda Jaromír Jágr ještě váhá nad případným prodloužením smlouvy v Avangardu Omsk. Rozhodne se prý podle průběhu sezóny.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk

Článek

"Uvidím. Zatím je moc předběžné mluvit o těchto věcech. Já si počkám, jak bude sezóna vypadat, a pak se sám rozhodnu, kam půjdu," řekl Jágr ČTK po čtvrtečním vítězství 2:1 nad Spartakem Moskva, k němuž přispěl asistencí.

V zákulisí a v médiích se o prodloužení jeho lukrativního kontraktu o další rok, údajně za osm miliónů dolarů, mluví skoro jako o hotové věci. Podle šéfa sibiřského klubu se ale má začít o nové Jágrově smlouvě jednat v prosinci či o něco dříve. Jágr tvrdí, že ještě nemá jasno.

"Počkám si, jak dopadne sezóna, a uvidím, jaké budou možnosti," zopakoval nejproduktivnější hráč Omsku, který si udržuje průměr jeden bod na zápas.

Individuální ocenění Jágra podle jeho slov až tak nezajímají. "Důležité je, abychom vyhrávali jako tým, abychom hráli lépe než minulý rok," připomněl dramatický boj Omsku o postup do play off, kam se probojoval na poslední chvíli. Ani teď se podle Jágra start do soutěže moc nepovedl, ale na prognózy je prý ještě brzy. "Sezóna teprve začala, (do play off) musíme sehrát ještě přes padesát zápasů," uvedl.

Manažer klubu si je jistý, Jágr prý zůstane

Únavu sedmatřicetiletý rodák z Kladna necítí a v Omsku se mu pořád líbí. "Jediná nevýhoda je, že je to moc daleko, ale to se nedá nic dělat."

Stávající dvouletý kontrakt vyprší nejproduktivnějšímu Evropanovi v historii NHL na jaře příštího roku, ale Omsk má opci na roční prodloužení smlouvy.

"Myslím, že u nás zůstane, protože jiné nabídky nejsou. Hovořili jsme s ním o tom a není proti myšlence, aby tu hrál dál. Zřejmě v prosinci a možná i dříve začneme jednat," řekl ČTK generální manažer klubu Anatolij Bardin. "Jsme s ním naprosto spokojeni, a tak si myslím, že budeme spolupracovat ještě nejeden rok," dodal.

Hráčův zástupce Jaroslav Zídek předpokládá, že o prodloužení smlouvy se bude jednat možná v prosinci, ale možná až v dubnu příštího roku po skončení sezóny. Vyhlídky, že Jágr v Omsku zůstane, jsou podle něj 50:50. Každopádně stále platí Jágrovo přání ukončit hokejovou dráhu v Kladně. Nepředpokládá, že by Jágr opustil Rusko a vrátil se ještě do NHL.

"Podmínky v Omsku jsou jedny z nejlepších v Rusku, má tam zázemí a známé, těší se velké náklonnosti gubernátora Leonida Poležajeva, který miluje hokej a Jardu. To je rozhodující osobnost, kvůli které pravděpodobně v Omsku zůstane," řekl Zídek ČTK.

O výši výdělku svého svěřence pomlčel. "To je pod rouškou tajemství. Ale jsou to tak zajímavé peníze, že ani není třeba přihazovat a dalo by se za ně hrát," dodal.

Momentálně prý Jágr ročně v Omsku vydělá sedm miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.