Hlavní obsah

Hudler prý opustí Dynamo a vrátí se do Detroitu, zájem má i Petrohrad

PRAHA/MOSKVA

S velkou slávou Jiří Hudler loni v létě oznamoval svůj odchod z NHL do Dynama Moskva v Kontinentální lize (KHL). Tehdy se dohodl s jedním z nejlepších ruských klubů na dvouleté smlouvě, jenže podle médií z "velké země" je jeho anabáze v KHL u konce. List Sovětskij sport uvedl, že Hudler v Dynamu končí a dokonce se podle něj má vrátit do kádru Detroit Red Wings, který před rokem opustil.

Foto: www.khl.ru

Jiří Hudler v dresu Dynama Moskva

Článek

Pořádné veletoče zažil za necelý rok Jiří Hudler. Nejprve se rozhodl opustit NHL, protože nebyl v Detroitu dostatečně vytěžovaný a dal přednost KHL, teď to vypadá, že zase míří opačným směrem. Mezitím se vrátil do české reprezentace, aby s ní natruc kvůli neúčasti na olympiádě zase skončil. A do toho se ještě stihl rozejít s modelkou Krainovou, když jeho "milostný úlet" krmil stránky bulvárních periodik.

V KHL se Hudler rychle zabydlel a brzy se zařadil mezi nejlepší hráče soutěže. Zahrál si v Utkání hvězd a obsadil osmé místo v celkové produktivitě základní části, jako nejlepší Čech. Jenže v play-off se jemu ani dalším zahraničním posilám Dynama nedařilo a klub vypadl už v prvním kole se Spartakem Moskva.

Jako první neúspěch odnesl trenér Andrej Chomutov, pak se poroučeli švédští útočníci Linus Omark a Johan Harju. Nyní mělo podle Sovětského sportu dojít i na Čechy Hudlera a Karla Rachůnka, oba přitom mají ještě platné smlouvy. Hudler si údajně v Dynamu přijde až na 5 miliónů dolarů za sezónu.

Spekulace o návratu Hudlera do NHL se v ruských médiích objevily už na začátku letošního roku, ale sám hráč podobné úvahy vyvracel. "Mluvil jsem s několika kluky z Detroitu, ale jen jsem jim popřál k novému roku, to bylo vše," prohlásil tehdy.

Další ruský deník Sport-Express nicméně uvedl, že generální manažer Detroitu Ken Holland naznačil, že má Hudler zájem se do klubu NHL letos vrátit. Stejný list napsal, že Dynamo Moskva obdrželo nabídku na angažování Hudlera od dalšího týmu KHL z Petrohradu.

Reklama