Hlavní obsah

Magnitogorsk má zájem o hokejového útočníka Petra Sýkoru

PRAHA

Hokejový útočník Petr Sýkora by mohl podle informací ruského tisku zamířit opět do Metallurgu Magnitogorsk, jehož dres už v sezóně 2004/05 při výluce v NHL oblékal. Třiatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru však uvedl, že se momentálně plně soustředí na to, aby se dal zdravotně do pořádku. Až poté bude řešit své další angažmá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Sýkora se Stanley Cupem v Plzni

Článek

"Kontakt tam byl a je. Já ale momentálně nevím, co bude dále. Snažím se vyléčit a ostatní budu řešit, až budu vědět, že může hrát," řekl v pondělí Sýkora.

Třiatřicetiletý útočník vynechal podstatnou část minulé sezóny kvůli různým zdravotním problémům. Před rokem podepsal jako čerstvý vítěz Stanleyova poháru v dresu Pittsburghu roční smlouvu s Minnesotou, za kterou ale nakonec odehrál jen čtrnáct zápasů.

Nejprve jej přibrzdily problémy s třísly, poté otřes mozku a na konci ledna se dohodl s klubem na předčasném ukončení smlouvy, po kterém podstoupil operace břišního svalstva. "Dohodli jsme se, že Minnesota se o mě po zdravotní stránce postará. Teď ještě rehabilituji," uvedl Sýkora.

Kdy bude stoprocentně fit, momentálně neví, už se ale začal připravovat na novou sezonu. "Je to stejné jako každý rok, trénuju sám," řekl bývalý hráč New Jersey, Anaheimu, New York Rangers, Edmontonu a Pittsburghu, jemuž schází jen 65 duelů k dosažení tisícovky zápasů v základní části NHL.

Reklama

Související témata: