Hlavní obsah

Hokejový útočník Brendl se z Finska stěhuje do Nižněkamsku

PRAHA

Hokejový útočník Pavel Brendl se po dvouměsíčním angažmá ve finském klubu Kalpa Kuopio vrací do Kontinentální ligy. Juniorský mistr světa z roku 2001 se dohodl na spolupráci s Nižněkamskem, jehož dres by měl obléknout po reprezentační přestávce.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl se stěhuje do Nižněkamsku

Článek

Brendl ve Finsku podepsal dvouměsíční smlouvu a bylo prakticky jisté, že v listopadu změní dres. O jeho služby se podle informací švédských médií zajímala Frölunda, ale nakonec bude devětadvacetiletý hráč působit v Něftěchimiku Nižněkamsk.

"Pavel se dohodl na smlouvě s Nižněkamskem a věřím, že to bude pro něj i pro klub dobrá volba. Klub o něj hodně stojí. Potřebují přesně takový typ hráče, střelce," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší pro server hokej.cz.

Brendl hrál v předešlých dvou sezonách za Nižnij Novgorod a vždy skončil druhý v tabulce střelců KHL. V létě se ale rodák z Nového Města nad Metují s vedením klubu nedohodl na podmínkách nové smlouvy, trénoval v Česku a po začátku sezony se domluvil na krátkém angažmá ve Finsku. K dresu Kalpy odehrál 16 zápasů a nasbíral patnáct bodů za sedm branek a osm asistencí

Reklama