Hlavní obsah

Start KHL se po letecké tragédii odkládá na pondělí 12. září

PRAHA

Start Kontinentální hokejové ligy se odkládá. Začátek je posunut na pondělí 12. září. To vše kvůli letecké tragédii týmu Jaroslavle, kde zahynulo krátce po startu třiačtyřicet lidí. Mezi nimi byli i čeští hráči Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek. "Začátek soutěže bude s největší pravděpodobností v úterý 13. září," citovala gazeta.ru prezidenta KHL Alexandra Medveděva. Později byla informace upřesněna na pondělí 12. září.

Foto: http://hclokomotiv.ru/Sport.cz, Sport.cz

Mužstvo Lokomotivu Jaroslavl, které potkala letecká katastrofa.

Článek

Vedení ligy takto rozhodlo poté, co ve čtvrtek ráno zveřejnilo informaci, že start soutěže se odkládá. Už ve středu bylo přerušeno v první třetině utkání Ufy s Atlantem Mytišči. Původní program počítal také se čtyřmi zápasy ve čtvrtek.

Informace viceprezidenta KHL Vladimira Šalajeva, že liga nebude pokračovat dříve než v pondělí 12. září, se potvrdila.

Posunuta tak bude i premiéra mužstva z Popradu, které se mělo v sobotu utkat s Avangardem Omsk. "V pátek mají přiletět do Popradu představitelé KHL, takže tato situace vytváří předpoklad, že by se zápas mohl v sobotu s Omskem odehrát, ale zatím jde o neoficiální informace,“ řekl ještě ráno Sport.cz Pavol Gmitter, mluvčí HC Lev Poprad.

Jaroslavl může hrát v této sezóně 

Mužstvo Jaroslavle mělo patřit v nadcházející sezóně opět k nejsilnějším týmům v KHL. V následujících týdnech a měsících bude řešena jeho budoucnost. Už se objevují zprávy o možné záchraně. „Může hrát v této sezóně, vybere se jeden nebo dva hráči z každého klubu. Uděláme vše, aby se mohl hokej nadále v Jaroslavli rozvíjet,“ navrhl jednu možnost předseda správní rady KHL Vjačeslav Fetisov.

V současné době údajně existuje více než třicet hráčů, kteří vyjádřili ochotu hrát za Jaroslavl v této sezóně.

„Vím, že každý měl rád tým Jaroslavle, každý se chce rozloučit s našimi hokejisty. Pokud to nebude příbuzným vadit, jsme připraveni uspořádat rozloučení v Ice Palace,“ řekl guvernér Sergej Vakhurov, který vyhlásil třídenní smutek v regionu Jaroslavl.

Reklama

Související témata: