Hlavní obsah

Slavia možná brzy ztratí svůj klenot, Červenka by mohl posílit Lva Praha

Praha

Hokejová Slavia možná brzy přijde o svůj blyštivý klenot. O služby útočníka Romana Červenky, kterému 15. října vyprší s aktuálně osmým týmem Tipsport extraligy dohoda, čím dál víc usiluje Lev Praha.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Svlékne Roman Červenka dres Slavie a vymění ho za trikot pražského Lva?

Článek

Nováček Kontinentální ligy rozvázal minulý týden smlouvu se zraněným útočníkem Jiřím Hudlerem a zároveň zakoupil hráčská práva na Červenku, která v KHL držel ruský Omsk. V kádru českého celku se po odchodu Hudlera uvolnilo jedno ze tří míst pro hráče ze zámořské NHL a tak má šestadvacetiletý forvard otevřené dveře do nového působiště.

Český reprezentant se domluvil se Slavií na spolupráci do pondělí 15. října. A pokud se nestane nic nečekaného, začátkem příštího týdne Červenka nejspíš změní dres. Obě strany totiž o prodloužení dohody, jejíž součástí je i Slavií uhrazená Červenkova pojistka, neuvažují. "Zájem o služby Romana Červenky nevyvracíme. V tuto chvíli ale neexistuje žádná dohoda," sdělil v pátek v rozhovoru pro Sport.cz tiskový mluvčí Lva Praha Jan Rachota.

Šestadvacetiletý Červenka už v Kontinentální lize působil. Poslední dva roky hájil barvy Omsku. V jeho dresu odehrál 105 zápasů s bilancí 54 gólů a 46 asistencí. Loni byl nejlepším střelcem této soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.