Hlavní obsah

Pražský Lev řeší krizi, z Petrohradu přichází brankář Štěpánek

Praha

Lev Praha získal z konkurenčního týmu KHL Petrohradu reprezentačního brankáře Jakuba Štěpánka. Do české metropole také může při výluce v NHL zamířit talentovaný slovenský útočník Tomáš Tatar, na něhož klub nově získal práva právě z Petrohradu. V zámoří patří Detroitu. Lev se tak snaží zareagovat na sérii sedmi porážek v řadě. Do SKA oplátkou putují práva na výběr v prvním kole draftu hokejové KHL v letech 2013 a 2014.

Foto: www.khl.ru

Symbolický obrázek. Štěpánkovi se v SKA nedařilo, a tak míří za štěstím do Lva

Článek

Šestadvacetiletý Štěpánek, který má zlato ze světového šampionátu v Německu 2010 a také následující dva bronzy, odešel do předního ruského klubu z Vítkovic před sezónou 2010/11 a patřil k oporám. V tomto ročníku se však ze vsetínského rodáka stal postupně až třetí gólman a nastoupil jen do čtyř utkání.

"Posilujeme brankářský post a o Štěpánka jsme měli zájem již v létě," řekl v pátek v rozhovoru pro Sport.cz tiskový mluvčí pražského celku Jan Rachota.

Lvu má pomoci zastavit pád tabulkou. Tým kouče Josefa Jandače, který byl na MS před dvěma lety u zisku titulu coby asistent trenéra Vladimíra Růžičky, nasbíral po opravdu slibném vstupu do KHL sedm porážek za sebou. Z posledních deseti vystoupení prohrál devětkrát a připsal si za toto období jen čtyři body.

Pražský tým má už pět gólmanů

V týmu je nyní i se Štěpánkem hned pět gólmanů. Dosavadní jednička a další brankář s reprezentačními zkušenostmi Tomáš Pöpperle, Kanaďan Drew MacIntyre, Slovák Marcel Melicharčík a mladý Ondřej Kocián. Vedení klubu brzy rozhodne, zda některého z nich uvolní, „Budeme situaci řešit v následujících dnech," uvedl Rachota.

Štěpánkův příchod je trochu překvapivý s ohledem na to, že Pöpperle podával spolehlivé výkony. V sedmnácti zápasech, do nichž nastoupil, inkasoval v průměru 2,3 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 91,61 procenta. Povedený vstup do sezóny podtrhnul čtyřmi čistými konty.

„Pro Jakuba je to nová věc, stejně jako pro Tomáše Pöpperleho," uvedl pro server hokej.cz Štěpánkův hráčský zástupce Vladimír Vůjtek ml. a připomněl, že Lev měl zájem již na jaře, kdy budoval tým. „Petrohrad tehdy jednal s Barulinem, nebylo jasné, jak to tam s brankáři dopadne. Kuba nakonec zůstal," dodal Vůjtek.

Štěpánek přicestuje do Prahy během víkendu

Štěpánek by měl do Prahy přicestovat během víkendu a následně se připojit k mužstvu. Další duel čeká Lva v pondělí, kdy hostí Metallurg Novokuzněck.

Jednadvacetiletého držitele stříbra z letošního MS Tatara si Red Wings vybrali jako 60. hráče draftu v roce 2009. Ze Zvolena poté zamířil rovnou do zámoří. V NHL dostal příležitost v sezóně 2010/11.V devíti startech dal jeden gól. Jinak působil na farmě v Grand Rapids, kde odstartoval i tuto sezónu. V té minulé si v 76 zápasech připsal 58 bodů za 24 branek a 34 asistencí.

Reklama

Související témata: