Hlavní obsah

Višňovský odmítl od Islanders letenky na kemp NHL. Klub mu dal ultimátum a hrozí trestem

Bratislava

Pokud se slovenský hokejový obránce Ľubomír Višňovský (36) nebude hlásit u svého klubu New York Islanders do pondělí do deseti hodin dopoledne místního času, hrozí mu suspendace. Podle slovenských médií by to znamenalo, že by nemohl hrát ani za nováčka Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovan Bratislava, v němž působil po dobu výluky v NHL.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský

Článek

Višňovský ještě v neděli trénoval s mužstvem Slovanu a zatím není jasné, zda do Ameriky odletí. Obránce Slovanu totiž projevil zájem dohrát sezónu ve Slovanu. Minulý týden ho v tomto záměru telefonicky podpořil i šéf KHL Alexander Medveděv.

„Vím, že šéfa KHL nyní tlačí do kouta komisionář NHL Bettman. Řekl mu totiž, že pokud se neuzavře smlouva mezi oběma soutěžemi, nepustí hráče NHL na olympiádu do Soči. Podle mě ji Medveděv podepíše, protože olympiáda by bez hráčů NHL ztratila na lesku. Proto si myslím, že se budu muset vrátit do NHL," připustil Višňovský.

Nejzkušenější bek Slovanu už asi nenastoupí v úterním utkání KHL proti Lvu Praha. Višňovský přiznal, že už dvakrát nereagoval na nabídku Islanders, které mu rezervovalo letenky do New Yorku. „Jejich nabídku jsem nevyužil a zůstal jsem doma," dodal.

Reklama