Hlavní obsah

Hokejisté Lva chtějí na ledě Rigy prodloužit úspěšné série

Praha

Hokejisté Lva Praha se po třináctidenní přestávce představí v Kontinentální lize, svěřence finského trenéra Kariho Jalonena čeká duel na ledě Dinama Riga. Jediný český účastník prestižní soutěže se po něm může v pořadí Západní konference dotáhnout na čtvrtý CSKA Moskva i na svého sobotního soka. Momentálně je Lev šestý tři body za lotyšským klubem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Vrána ze Lva (druhý zprava) přijímá gratulace od spoluhráčů. Zprava jsou Mikko Mäenpää, Martin Ševc, Jiří Sekač a Martin Thornberg.

Článek

Hráči Lva si po reprezentační přestávce užili klidné Vánoce, neboť byli jedním z týmů, který doposud ještě nehrál. Na led Rigy si budou chtít přenést pohodu z posledních zápasů, v nichž dvakrát za sebou neinkasovali a naposledy doma deklasovali Slovan Bratislava 7:0.

Přestávka byla dlouhá

"Přestávka byla docela dlouhá, ale bylo to vlastně stejné jako v listopadu. Využili jsme ji k tréninku a doléčení zranění. A taky jsme se snažili připravit na zápasy, které nás teď čekají. Jeden z nejdůležitějších je hned teď v Rize," řekl  asistent trenéra Václav Sýkora.

Pražané totiž cítí, že mají velkou šanci přiblížit se čtvrtému místu, což je předsezonní cíl klubu. "I když jsme v poslední době bodovali, tak se dařilo i týmům kolem nás ve špičce tabulky. Jejich náskok jsme trochu stáhli, teď máme šanci uspět přímo s konkurentem, který je v tabulce u nás," podotkl Sýkora.

Lvu se momentálně enormně daří na kluzištích soupeřů, kde šestkrát za sebou vyhrál. A rád by sérii ve čtvrtek prodloužil. "Předešlé výhry jsou povzbuzením, dozadu ale moc koukat nemůžeme. I proto, že do toho vstoupila reprezentační přestávka. Musíme hrát maximálně soustředěně a nesmíme podlehnout bouřlivému prostředí, které nás v Rize čeká. Určitě tam bude vyprodáno," řekl jeden z asistentů kouče Jalonena.

Pražané se budou muset nadále obejít bez finského útočníka Nika Kapanena, který už ale začal trénovat. Na marodce jsou i obránci Spencer Humphries a Ryan O'Byrne.

Zápas začne v 16:00 a živě jej vysílá Sport 1.

Reklama

Související témata: