Hlavní obsah

Bratislava? Tam už bychom rozhodně nehráli, komentuje Lev případnou další termínovou kolizi

Praha

I v případě postupu do finále Západní konference Kontinentální ligy hrozí hokejistům pražského Lva termínová kolize se zápasy Sparty v extralize (pakliže Holešovičtí dotáhnou k postupu do semifinále dobře rozjetou sérii s Vítkovicemi). Pokud by ke krytí duelů skutečně došlo, vedení Lva přiznává, že by jako azyl již nezvolilo Bratislavu, ve které ve středu jako domácí tým sehraje páté utkání čtvrtfinálové série s ukrajinským Doněckem.

Foto: Jan Koller, ČTK

Brankář Lva Petri Vehanen a útočník Doněcku Randy Robitaille ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off KHL.

Článek
Fotogalerie

Nástup Lva Praha opět provázel v Bratislavě pískot

Lvi by po případném postupu nastoupili ve finále Západní konference proti Petrohradu, nebo Jaroslavli. Tato série zatím je, stejně jako ta mezi Lvem a Doněckem, vyrovnaná 2:2 na zápasy. Pakliže by však Lokomotiv dokázal klub na řece Něvě vyřadit, šel by Lev do série jako výše postavený po základní části a musel by znovu řešit dilema, kam přesunout některé ze svých domácích zápasů.

První a případný pátý a sedmý duel by se totiž termínově kryly s domácími zápasy Sparty. A ta by ve využití holešovické Tipsport arény dostala před Lvem přednost. „Museli bychom to řešit, nicméně v Bratislavě bychom už určitě nehráli," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Lva Jan Rachota.

Nejspíš i pod dojmem toho, jak nenávistnému prostředí musejí hráči pražského klubu ve slovenské metropoli čelit. Slovenští fanoušci zejména v nedělním duelu na hokejisty Lva vytrvale pískali a dokonce je i vulgárně uráželi.

V úvahu přichází pražská O2 arena či Liberec

„Ale v pondělí už vše proběhlo v korektnějším duchu. Většina z diváků sice fandila Doněcku, ale to je pochopitelné, protože Donbass má v kádru Slováky Petera Podhradského a Jána Laca, který je na Slovensku národním hrdinou," připomíná Rachota, že právě tento gólman dotáhl Slováky na mistrovství světa 2012 k senzačnímu stříbru.

Někteří fanoušci Lva se nicméně pozastavují nad tím, proč pro středeční páté utkání zvolili Pražané jako náhradní domácí prostředí právě Bratislavu, kde Doněck kvůli napjaté situaci na Ukrajině končil už svou osmifinálovou sérii s Rigou. „Měli jsme několik variant, třeba i Liberec nebo pražskou O2 arenu. Ale nejlíp nám po časové, sportovní i ekonomické stránce vyšla Bratislava. Nemusíme se nikam stěhovat a pošetříme síly," vysvětluje Rachota.

V případě postupu a série s Jaroslavlí by už však Lvi bratislavský azyl nevyhledávali. „Chtěli bychom hrát v Čechách. Potřebovali bychom ale čas na to, abychom námi vybranou arénu, kde se KHL nehraje, dokázali připravit," tvrdí Rachota a v úvahu opět připadá libeňská O2 arena či liberecká Tipsport arena.

Odehraje se šestý duel s Doněckem na Ukrajině?

„V Liberci by se hala musela dovybavit technologicky, připravit reklamy, což nejde udělat narychlo. O2 arena nám vycházela vstříc už pro středeční zápas s Doněckem, rozhodně nemůžeme říct, že bychom se s ní nedohodli proto, že by pro nás byla moc drahá," říká Rachota.

A aby toho nebylo málo, Lev ještě se stoprocentní jistotou neví, kde se odehraje páteční šesté utkání proti Doněcku. Donbass totiž požádal vedení KHL o sehrání duelu v Doněcku. Potřebné záruky, že by se i přes nestabilní situaci v zemi odehrál zápas na Ukrajině bez problémů, dostal Donbass i od ukrajinského ministra vnitra. „Nám ale od vedení KHL zatím nic oficiálního nepřišlo, takže žijeme v tom, že budeme hrát v Bratislavě," uzavírá Rachota.

Bylo chybou, že si Lev vybral pro středeční pátý zápas za domácí půdu Bratislavu?
Ano
94,4 %
Ne
5,6 %
Celkem hlasovalo 18521 čtenářů.

Reklama

Související témata: