Hlavní obsah

OBRAZEM: Lev uctil památku zesnulých hokejistů u Jaroslavle. Nikdy to nepřebolí, ví Novotný

Jaroslavl

V neděli se na jedno vítězství přiblížili postupu do finále Kontinentální ligy, který už v úterý mohou dokonat. V den volna mezi oběma zápasy se však myšlenky pražského Lva ubíraly zcela jiným směrem. V Jaroslavli zavítali na místní hřbitov, aby si připomněli památku tehdejšího mužstva Lokomotivu, jehož všech 37 členů, včetně Čechů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka, nepřežilo 7. září 2011 tragickou havárii letadla.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Lva zavzpomínali na oběti letecké katastrofy v Jaroslavli.

Článek
Fotogalerie

„Za celý tým jsme nechali udělat obrovský věnec, který jsme na hřbitově položili. Zase jsme si na kluky vzpomněli," uvedl pro ČT kapitán Lva Jiří Novotný, který s Markem a Rachůnkem získal na mistrovství světa 2010 v Německu zatím poslední zlato pro Českou republiku.

„Prožil jsem s nimi jeden z nejkrásnějších zážitků. Je to samozřejmě těžké a asi to nikdy nepřebolí," přiznával Novotný.

Památku obětí leteckého neštěstí připomíná v Jaroslavli i památník, který byl před startem této sezóny vybudován před halou Lokomotivu - ocelová konstrukce s názvem Hokejové bratrství. Sedmatřicet hokejek složených do tvaru letadla vzdává hold počtu členů týmu, kteří katastrofu nepřežili.

Letoun Jak-42 se u ruské Jaroslavle zřítil 7. září 2011 krátce po startu při cestě na utkání KHL do běloruského Minsku, když se mu na ranveji nepodařilo nabrat potřebnou rychlost a následně začal hořet. Z pětačtyřiceti lidí na palubě přežil jen jediný, palubní inženýr Alexandr Sizov.

Reklama