Hlavní obsah

Kolář a Kousal mění v KHL klub

Chabarovsk

Hokejový obránce Jan Kolář bude v KHL hrát místo Vladivostoku za jiný tým z Dálného východu Chabarovsk. Účastník posledních dvou světových šampionátů přichází z Admiralu do Amuru v rámci velkého stěhování s šesti spoluhráči a klíčovými muži z vedení klubu. Kolářův krajan útočník Robert Kousal, který dosud působil ve Viťazu Podolsk, bude hrát za Metallurg Novokuzněck. V novém působišti uzavřel bývalý hráč Pardubic roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kolář během tréninku české reprezentace v O2 Areně v Praze.

Článek

V kolářově případě odstartovalo pohyb mezi oběma týmy koncem týdne zvolení Alexandra Mogilného prezidentem Chabarovsku. Bývalý vynikající útočník, jenž stejnou funkci zastával dosud ve Vladivostoku, si v pátek okamžitě do nového působiště přetáhl trenéra Admiralu Sergeje Šepeleva.

Dnes je podle serveru sport.ru následovalo sedm hráčů včetně Koláře, jenž začátkem dubna prodloužil s Vladivostokem smlouvu o dva roky. Osmadvacetiletý pardubický odchovanec přišel do Admiralu loni po konci Donbassu Doněck v KHL. V 56 zápasech si připsal 23 bodů za osm branek a 15 asistencí a byl suverénně nejproduktivnějším obráncem Vladivostoku.

Čtyřiadvacetiletý Kousal odešel do KHL z Pardubic na konci prosince 2013. Od té doby v soutěži sehrál 68 zápasů a připsal si 22 bodů za 10 branek a 12 asistencí. V uplynulé sezóně zaznamenal v 52 duelech 19 bodů za devět gólů a 10 přihrávek.

Dvojnásobný extraligový mistr s Pardubicemi z let 2010 a 2012 má na kontě také 12 zápasů v české reprezentaci, v níž vstřelil jeden gól. V Novokuzněcku se Kousal potká s brankářem Filipem Novotným, který přišel do Metallurgu z pražské Sparty.

Reklama