Hlavní obsah

Na Ligu mistrů se Slavia nastaví jako při play-off

PRAHA

Důležité střetnutí, ve kterém není místo pro hloupé chyby. Tak bere hokejová Slavia středeční premiéru v nově vzniklé Lize mistrů na domácím ledě proti švédskému Linköpingu. Úřadující mistr se bude snažit dělat českému hokeji dobré jméno. "Vyhráli jsme českou ligu a nyní máme další motivaci. Ať nejsme v soutěži jen proto, že musíme odehrát pár zápasů," burcuje kapitán Slavie Josef Beránek.

Článek

"Je nám jasné, že je třeba vyhrát každý zápas.V lize je normálně padesát zápasů, ale tady jsou jen čtyři," upozorňuje Beránek, že nelze nic podcenit.  "Zápasy v Lize mistrů jsou jako play-off. Připomínal jsem hráčům, že se musí přehodit v čase, jako by byl březen nebo duben. Jedna nebo dvě chyby nás mohou stát zápas a pak už se to nedá vrátit," přidal se kouč Slavie Vladimír Růžička.

Jeho klub začíná Ligu mistrů doma, ale podle Beránka to není zas tak podstatné. "Tady už takovéhle výhody nehrají moc roli. Samozřejmě je fajn, že jsme včera nemuseli nikam cestovat. Ale zápasy se švédskými nebo švýcarskými kluby jsou dost ojedinělé, takže bude rozhodovat především momentální forma," myslí si.

Stejně tak nemusí hrát roli užší kluziště v O2 Areně, na které švédské kluby nejsou moc zvyklé. "Myslím si, že když je hokejista šikovnej, tak mu je jedno, jestli je kluziště užší nebo širší. My se musíme soustředit na to, abysme hlavně my předváděli svůj hokej. Těžko ovlivníme, jak bude hrát náš soupeř. Sejdou se na obou stranách dobrá mužstva a stát se může cokoli. My ale musíme vědět, že do toho zápasu jdeme proto, abysme udělali všechno pro výhru," tvrdí Beránek.

Slavie nastoupí do zápasu kompletní i s obráncem Karolem Slobodou. Chybět bude po operaci s ramenem jen útočník Milan Kraft, jenž po dohodě s lékaři nastoupí až v neděli v extralize. V brance bude Adam Svoboda. Pokud se fanouškům zamlouval led bez reklam při víkendové NHL, nyní si užijí ještě více. Při Lize mistrů totiž uvidí jen čistě bílý led, pouze s logem soutěže uprostřed kluziště.

Reklama

Související témata: