Hlavní obsah

V širší nominaci hokejové dvacítky na MS je 34 hráčů

PRAHA

Čtyřiatřicet hokejistů zařadil trenér Jaromír Šindel do širší nominace juniorské reprezentace na blížící se mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se uskuteční v kanadských městech Saskatoon a Regina. Ve výběru je osmnáct hráčů působících v Česku, ostatní hrají v zámořských juniorských soutěžích. Definitivní složení týmu bude zřejmě oznámeno až krátce před startem turnajem po skončení zámořského soustředění.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kovář v dresu české hokejové reprezentace (vlevo) v utkání proti Liberci

Článek

Už po úterním přípravném zápase dvacítky v Liberci prozradil trenér Jaromír Šindel, že tým doplní asi dvanáct hráčů ze zámoří. Nakonec je jich v širší nominaci šestnáct, z toho šest obránců a deset útočníků. O šanci podívat se na šampionát tak přišlo hned sedm forvardů, kteří nastoupili proti Liberci.

Ze zámořských posil převažují hráči z ontarijské a quebecké ligy a WHL, jenž zastupují po pěti hráčích. Obránce Andrej Šustr hraje za Youngstown v USHL. Deset hráčů z širší nominace (Furch, Sedláček, Jordán, Gudas, Dóczy, Káňa, Knotek, Kubalík, Novotný, Vincour) hrálo na posledním MS dvacetiletých.

Výběr hokejových juniorů pro mistrovství světa se sejde 15. prosince ve Slaném, o den později následuje společný trénink. Ve čtvrtek 17. prosince ráno pak tým odlétá do Kanady. V dějišti šampionátu se pak utká ještě s Kanadou (22.12. v Regině) a USA (23.12. v Moose Jaw), do samotného MS vstoupí Češi 26. prosince v zápase se Švédskem.

Širší nominace hokejové reprezentace do 20 let pro MS:
Brankáři:
Pavel Francouz (Plzeň), Dominik Furch (Slavia Praha), Filip Novotný (Sparta Praha), Jakub Sedláček (Zlín)
obránci:
Dominik Boháč, Jakub Jeřábek (oba Plzeň), Jakub Kania (Třinec/Třebíč), Michal Kempný (Kometa Brno/Třebíč), Jan Látal (Kladno), Vladimír Roth (Slavia Praha), Tomáš Voráček (Vítkovice), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Jaroslav Kružík (Kingston/OHL), Adam Sedlák (Peterborough/OHL), Radko Gudas (Everett/WHL), Andrej Šustr (Youngstown/USHL),
útočníci:
Tomáš Doležal, Michal Poletín (oba Slavia Praha), Robert Kousal, Lukáš Radil (oba Pardubice), Tomáš Kubalík, Andrej Nestrašil (oba Victoriaville/QMJHL), Jan Kovář (Plzeň), Jan Káňa (Vítkovice/Třebíč), David Ostřížek (Třinec), Michal Hlinka (Chicoutimi/QMJHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL), Ondřej Palát (Drummondville/QMJHL), Roman Horák (Chilliwack/WHL), Štěpán Novotný (Swift Current/WHL), Dominik Pacovský (Kootenay/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Tomáš Rachůnek (Sault Ste. Marie/OHL).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.