Hlavní obsah

Na šampionát jede Erat, dorazit má i Průcha

PRAHA

Hokejová reprezentace, jejíž stockholmské porážky těsně před MS jsou varující, nutně potřebuje pro šampionát v Lotyšsku posílit ze zámoří. Pozitivní zprávou je proto pondělní potvrzení účasti Martina Erata z Nashvillu. Na dobré cestě je snad i zapojení Petra Průchy z Rangers.

Článek

"Nechci se k tomu vyjadřovat, ale kontaktujeme hráče, o které mají trenéři zájem, dolaďujeme jejich pojištění a ve středu oznámíme nominaci," řekl Právu manažer Zbyněk Kusý.

Čeká se na další

Naopak ze zdravotních důvodů nemůže tým na šampionátu doplnit další hráč newyorského klubu Michal Rozsíval, reprezentovat nebudou ani Václav Prospal a Pavel Kubina z Tampy. "Kubina má velké problémy s třísly a hrál play-off pod prášky, Prospal je na tom stejně jako Rozsíval, oba trápí zranění ramene," vysvětluje trenér Alois Hadamczik.

Povolání dalších možných posil z NHL podle něj závisí na vývoji prvního kola play-off. "Zajímá nás hlavně série Montrealu s Carolinou, kde je ve hře hned pět českých hokejistů," říká jasně kouč.

Marodi i z extraligy

Do začátku šampionátu se ale nestihnou dát dohromady tři finalisté extraligy, kteří už neletěli do Švédska. "Tomáš Vlasák stále nemůže bruslit, i když ho třísla bolí méně. Petr Ton říkal, že je to hodně špatné a stále ruku cítí. Ondra Kratěna nemůže vůbec zatěžovat koleno a potřebuje delší dobu klid," dodal Hadamczik, který by chtěl verdikt, koho vezme na šampionát, odložit až na středeční odpoledne.

"Ve Stockholmu se rozhodovalo o nominaci a rozpačité výkony hráčů mi to zrovna neulehčily," říká Hadamczik.

Otazníky v sestavě

Těší ho zlepšující se projev zámořských posil, které si na švédském ledě viditelně zvykali na širší kluziště. Stoprocentně pak počítá s hráči, kteří jeli ze švédské metropole předčasně domů. V nominaci tak určitě nebudou chybět brankář Hnilička, obránce Hejda a útočníci Výborný, Hlaváč a J. Hlinka.

Objevit by se na šampionátu měly i všechny zatím dostupné posily z NHL, v čele s Tomášem Kaberlem, neměli chybět ani mladíci jako Krajíček, hodně se nominaci třeba přiblížil Irgl. "Počítáme s tím, že by do Lotyšska mělo jet více hráčů z Evropy, ale snad se dostaneme k tomu, že tak deset jich bude z NHL," míní kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.