Hlavní obsah

Říha se chystá na hvězdy v Petrohradu, bude čerpat i z práce s Haškem

BRATISLAVA

Nebál se a přijal odvážnou výzvu. Český hokejový trenér Miloš Říha se stal trenérem SKA Petrohrad. Klubu z Kontinentální ligy, který patří mezi nejbohatší v Evropě. Pokud máte rozpočet, kde se točí stovky miliónů korun, vedení myslí na nejvyšší posty. V tomto případě jde o Gagarinův pohár. „Nebylo to těžké rozhodování,“ řekl o novém angažmá dvaapadesátiletý kouč, který přijel do Bratislavy podepsat smlouvu.

Foto: www.khl.ru

Miloš Říha na střídačce hokejistů Atlantu Mytišči, nyní bude velet SKA Petrohrad.

Článek

Říha v Rusku vedl Chimik Voskresensk, Spartak Moskva a Atlant Mytišči. Nyní bude velet mužstvu, které má v šatně velká jména, hvězdy. Jednu velkou star vedl už ve Spartaku. Říha přivedl z Pardubic brankáře Dominika Haška. Ten v týmu vydržel do konce sezóny, trenér ale ne, odešel do Mytišči.

„Sám jsem přišel s tímto návrhem. Když vidíte, že vás mužstvo neposlouchá, poslouchá někoho jiného, že se nedívá na taktiku, dělá si svoje, tak tam nemá cenu dělat. Přišel jsem s různými možnostmi, nakonec se vybrala tato,“ řekl k odchodu Říha.

Hokejový trenér Miloš Říhafoto: www.khl.ru

Ve Spartaku byl hvězdou Hašek, v Petrohradu jich bude více. Tedy větší množství práce, více úsilí stmelit šatnu. Český trenér rozhodně ví, co chce v Petrohradu zavést. „Myslím, že to není složité, když najdeme pravidla a z obou stran je dodržujeme. Role se musí nastolit. Jak jsem vycítil, tak je tam mnoho postranním vlivů. Lidi, kteří by do toho chtěli mluvit. Jsou tam vytvořeny skupinky, kdo kolik času, přesilovky, oslabení,“ nastínil změny Říha o fungování bohatého klubu.

V něm je z českých hokejistů v tuto chvíli jen brankář Jakub Štěpánek. „Pokud je pod smlouvou, tak s ním počítám. Jsou různé varianty, ale já ho nechci v žádném případě rozhazovat, zatím je jedničkou mužstva a jak jsem viděl jeho výkony, tak si myslím, že to ustojí. Ale potřebujeme ještě k němu brankáře,“ řekl přesto Říha.

Mám slíbené kompetence 

Ten chce také čerpat ze zkušeností Václava Sýkory, který vedl SKA v minulé sezóně. Jiný trenér, ale stejné ambice. A to ty nejvyšší. S tím je spojeno i nové možné hráčské obsazení.

„Mám slíbené, že kompetence budu řešit na nejvyšší úrovni po konzultaci s vedením. Petrohrad je připraven, když se objeví něco exkluzivního, tak to bude řešit. Bude to jiné, budu pracovat s hvězdami, což bude složitější na moji práci, kterou chci dělat trochu jinak, ale bude to zajímavé a krok dopředu,“ dodal český trenér, který se chystá navštívit i některé zápasy na mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.