Hlavní obsah

Rusové jsou natěšení na příjezd Ovečkina, jenže... Kam s ním?

Stockholm

Jako by nestačilo, že už mají na mistrovství světa Jevgenije Malkina. Teď ještě ruská hokejová reprezentace vyhlíží svoji druhou největší hokejovou hvězdu současnosti: už brzy má dorazit Alexander Ovečkin. A trenéři teď mají plnou hlavu toho, kam v sestavě věhlasného útočníka zařadit.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Alexander Ovečkin (vpravo) je na cestě do dějiště MS

Článek

Podle posledních zpráv z ruského týmu by Ovečkin i jeho spoluhráč z Washingtonu Alexander Sjomin měli přiletět do Stockholmu už v úterý. Prohlásil to po pondělním tréninku ruského týmu asistent sborné Valerij Bělov. Ten musí s hlavním koučem Biljaletdinovem vyřešit, jak oba hráče úspěšně zabudovat do sestavy.

Odborníci a bývalé slavné osobnosti ruského hokeje se shodují v tom, že by Ovečkin měl hrát s klubovým spoluhráčem Sjominem a že tedy zbývá vyřešit jen otázku, kdo bude tím třetím v útoku. Někdejší obránce NHL Darius Kasparaitis se přiklání k tomu, aby k nim přibyl Pavel Dacjuk.

Dvojnásobný olympijský vítěz Alexandr Koževnikov tvrdí, že ať Ovečkina zařadíte kamkoliv, tak je to jedno, protože je to prostě světový hráč, který pozvedne hru kohokoliv vedle sebe. "Ale každý asi vidí, že v útoku Pavla Dacjuka to příliš neklape. Dal bych k němu Ovečkina a navíc i Malkina, však ono si sehrané duo z Omsku Pěrežogin, Popov rychle zvykne i s někým jiným," myslí si.

Anketa na webu: Nedávejte je nikam, ať hrají mladí!

Na stránkách ruského serveru allhockey.ru připravili anketu na téma, kam zařadit Ovečkina. A nejvíce si čtenáři přejí, aby hrál s Dacjukem a Sjominem. Druhý nejvyšší počet hlasů dostala varianta se Sjominem a Těreščenkem. Ovšem co je kuriózní - jen těsně je na třetím místě poněkud zvláštní odpověď: ať nehrají vůbec a dostanou přednost mladíci Burmistrov a Tarasenko! Možnost, že by Ovečkin hrál v jedné řadě s Malkinem, má vůbec nejnižší počet hlasů, fanoušci zřejmě nechtějí zbytečně spojovat síly těchto dvou mohykánů.

Reklama

Související témata: