Hlavní obsah

Pojistil výhru, přesto nejásal. Necítím se dobře, ale musím se tím protrápit, říkal Jágr

Minsk

Až když právě on necelých pět minut před koncem třetí třetiny přidal proti houževnatým Italům druhý gól, mohla se hokejová reprezentace uklidnit, že povinné tři body na mistrovství světa získá. Jaromír Jágr ale přiznává, že mužstvo se v dalším průběhu turnaje bude muset hodně zlepšit. „Protože další zápasy budou ještě těžší," uvědomuje si legendární útočník.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr se raduje z gólu. Dole je italský brankář Daniel Bellissimo.

Článek
Fotogalerie

Jak byste utkání s Italy zhodnotil?

Potvrdilo se, že tady prostě není slabého mužstva. Francie porazila Kanadu, Itálie zase Francouze. Když se řekne Itálie, neznamená to, že někomu dáme deset gólů. Všichni umí bruslit, a dokud nevedeš 2:0 nebo 3:0, vždycky je to těžké do konce.

Cítili jste, že jste i za těsného vedení 1:0 měli zápas pod kontrolou?

To bych právě neřekl, nehráli jsme moc dobře a moc velkým způsobem jsme Italy nepřehrávali. Sice jsme vyhráli, další zápasy ale budou ještě těžší.

V čem byli Italové nebezpeční?

Umí bruslit, jsou docela rychlí. Musíte si dávat pozor na jejich brejky, oni hlavně ve třetí třetině zůstávali vepředu, nechávali tam hráče. Protože neměli co ztratit. A naopak ve svém pásmu se stahují ke své brance, takže my útočníci tam jsme v menšině. Nechcete moc střílet od modré čáry, aby se puk někam blbě neodrazil. Je obtížné na tak velkém hřišti hrát proti této taktice.

Jak jste se na ledě cítil vy osobně?

Vůbec ne dobře, ale já jsem to čekal. Naposledy, když jsem šel z malého hřiště z NHL na mistrovství světa, to bylo před deseti lety na šampionátu v Praze. A i dřív jsem se trápil. Prohlásil jsem, že z malého hřiště už nikdy hrát nebudu a trochu jsem to porušil. Takže se teď nějakým způsobem musím protrápit až do konce turnaje.

Bylo těžké vypořádat se s absencí Vladimíra Sobotky, kterého před zápasem skolily střevní potíže, a museli jste tak hrát jen na 11 útočníků?

Je škoda, že onemocněl. Najednou vám totiž schází jeden hráč a musí se míchat sestavou a není to takové plynulé. Někteří hrají míň, někteří víc. Prohazují se lajny, což není moc příjemné.

Na čem je třeba zapracovat do dalších zápasů?

Prostě se musíme hodně zlepšit a hlavně začít dávat góly. Bude to daleko těžší než dneska. Kdo viděl úterní zápas Norska se Švédskem, tak to může jenom potvrdit. Norové byli lepší, prohráli jen vinou jednoho náhodného gólu.

Jak dopadnou čeští hokejisté na MS v Bělorusku?
Vyhrají zlato
48,7 %
Získají stříbro
4,8 %
Vybojují bronz
15,4 %
Skončí čtvrtí
3,7 %
Nepřejdou přes čtvrtfinále
24 %
Nedostanou se ani do čtvrtfinále
3,4 %
Celkem hlasovalo 103623 čtenářů.

Reklama

Související témata: