Hlavní obsah

Janssen dostal za zákrok na Kaberleho třízápasový distanc

NEW YORK

Cam Janssen dostal od vedení NHL třízápasový distanc za zákrok, při kterém v pátek poslal do bezvědomí českého obránce Tomáše Kaberleho z Toronta. Bitkař New Jersey Devils přijde na platu o 7722 dolarů. Informovala o tom agentura AP s tím, že český hokejista, který strávil noc v nemocnici, by mohl být zhruba za deset dnů v pořádku.

Článek

Podle šéfa disciplinární komise Colina Campbella byl Janssen potrestán za to, že jeho zákrok na Kaberleho byl zbytečný a přišel dlouho po odehrání puku.

"Byl to ten nejhorší zákrok, jaký jsem za poslední dobu viděl. Pan Janssen chtěl Tomáše chladnokrevně zranit," prohlásil generální manažer Toronta John Ferguson. "Možná by ale bylo větším trestem, kdyby vedení ligy nařídilo Devils, aby Janssen musel na ledě trávit víc času na úkor jejich hvězd," dodal ironicky s tím, že Kaberlemu na rozdíl do útočníka New Jersey nepřekáží puk.

Podle lékařů by mohl být český reprezentant v pořádku za deset dní. Už byl dokonce propuštěn z nemocnice, kde strávil noc. "Někteří hráči po otřesu mozku vypadají ještě dlouho úplně groggy. Tomáš už se ale smál, měl červené tváře, a to je dobrá zpráva. Vypadal opravdu zdravě," řekl deníku Toronto Star útočník Jeff O'Neill.

Kaberle se udeřil při pádu

Janssen zranil Kaberleho v utkání, které Toronto vyhrálo 4:3 po nájezdech. Útočník New Jersey trefil českého obránce ramenem do hlavy asi tři vteřiny poté, co bek kanadského celku odehrál puk a soupeře vůbec neviděl. Kaberle se při následném pádu navíc udeřil hlavou o mantinel. V utkání nedostal hráč New Jersey ani dvouminutový trest.

"Jestli si Colin Campbell myslí, že jsem Kaberleho trefil pozdě, tak jsem ho trefil pozdě," reagoval na trest Janssen, který vynechá zápasy proti Bostonu, Philadelphii a Pittsburghu. "Kdyby se to stalo ve středu pole a ne u mantinelu, těžko by byl někdo potrestán. My s tím ale nic neuděláme," prohlásil generální manažer Devils Lou Lamoriello.

Reklama