Hlavní obsah

Zedník chce na Floridě zapomenout na smolnou sezónu

MIAMI

Slovenský hokejista Richard Zedník má za sebou sezónu, kterou by nejraději z paměti rychle vymazal. Pronásledovala jej zranění, pak přišla výměna z Washingtonu do New York Islanders a navíc se musel potýkat i s osobními problémy v rodině. Jeho nové angažmá u týmu NHL Florida Panthers by pro něj mohlo být impulzem k lepším zítřkům.

Článek

V uplynulé sezóně odehrál Zedník také vinou zranění třísel a zápěstí pouze 42 utkání, v kterých si připsal ubohých sedm branek. To bylo pro hráče, který během nejlepších let v Montrealu nastřílel tři roky po sobě alespoň dvacet gólů, dosti útrpné zjištění. "V mém životě se stala řada nepříjemných věcí, ať už v rodině, nebo pak ta zranění," řekl 31letý slovenský forvard deníku Miami Herald.

Smůlu se snažil prolomit i odchodem z Washingtonu, který jej nakonec před uzávěrkou přestupů poslal do New Yorku za výběr draftu. "Lidé ve Washingtonu byli skvělí, ale na to jsem v tu chvíli nemohl myslet. Chtěl jsem se posunout dál a také si zase zahrát play-off," tvrdil Zedník, který s Floridou podepsal smlouvu na dva roky.

U Panterů by měl zaplnit místo na křídle jednoho z elitních dvou útoků. ''Nejraději hraji napravo, ale mohu nastupovat na obou stranách. Tak to ostatně bylo i v Montrealu a Washingtonu. Uvidíme, kam mě nakonec trenéři postaví, sezóna je dlouhá. Hlavně, aby se nám dařilo," přeje si Zedník v novém týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.