Hlavní obsah

St. Louis podepsalo nové kontrakty s osmi hráči včetně Stastného

ST. LOUIS

Vedení hokejového klubu zámořské NHL St. Louis Blues ve čtvrtek oznámilo prodloužení smluv hned osmi hráčům, mezi nimiž nechybí ani gólman Jason Bacashihua či útočník Yan Stastny, starší syn legendárního slovenského útočníka Petera Šťastného.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Bacashihua dostal v minulém ročníku šanci v prvním týmu Bluesmanů hned v 19 zápasech, k čemuž však přispěla také zranění hlavní dvojice brankářů týmu. Bacashihua odchytal svůj part s průměrem 3,16 obdržené branky na utkání a úspěšností zákroků 89,6 procenta.

Stejně starý centr Stastny byl do klubu vyměněn v polovině ledna z Bostonu, ale v prvním týmu St. Louis dosud šanci nedostal. V 21 utkáních v dresu Bruins si připsal dvě asistence. V nižší AHL si během působení v týmech Providence Bruins a Peoria Rivermen připsal v 50 odehraných zápasech 40 bodů za 14 branek a 26 finálních přihrávek.

Zbývající šestici hráčů s novými kontrakty tvoří obránci Jeff Woywitka s Alexem Brooksem a útočníci Matt Walker, D.J. King, Mike Glumac a Charles Linglet.

Reklama