Hlavní obsah

Zraněného Kotalíka zastoupí Hecht, nový kapitán Sabres

BUFFALO

Hokejisté Buffala Sabres pomalu zužují kádr, v pátek 5. října vstoupí totiž Šavle do nového ročníku NHL na ledě Islanders. Úvodní utkání však mine českého útočníka Aleše Kotalíka, jenž si zranil v přípravném zápase koleno. Na levém křídle prvního útoku jej prozatím nahradí německý útočník Jochen Hecht, který byl současně zvolen kapitánem. Ovšem jen na měsíc.

Článek

Trenér Buffala Lindy Ruff se totiž rozhodl, že kapitánské „céčko“ bude každý měsíc střídat jiný hráč. Jako prvního „šéfa“ si hráči sami zvolili Hechta. Ten bude místo osmadvacetiletého Kotalíka hrát na  centru s Timem Connollym a pravým křídlem Jasonem Pominvillem.

„Jochen se postará o všechno,“ řekl kouč Buffala a pochválil dále německého hokejistu za přínos týmu: „Dokáže zvládnout každou situaci. V šatně dokáže tým vyburcovat a byl při všech důležitých bitvách, které jsme odehráli. S mladšími hráči si bude jistě rozumět. Zaslouží si to,“ dodal Ruff na závěr pro buffalský tisk.

Místo zraněného Kotalíka trénuje s týmem Clarke MacArthur z farmy v Rochesteru, kam by měl být podle místního tisku poslán zpět, jakmile bude český forvard k dispozici. „Jedná se o prozatimní záležitost, dokud bolest neustoupí a bude moci bruslit,“ řekl trenér Lindy Ruff na adresu Kotalíkova zranění. Český střelec zaznamenal ve třech přípravných kláních, do nichž stihl zasáhnout, jeden gól a tři asistence.

Reklama