Hlavní obsah

Marty, sundej to sako a skoč na led!

CHICAGO

Zápasy hokejistů Blackhawks pozoruje pod střechou United Centra. Nejlépe placený hráč Chicaga Martin Havlát kvůli zranění ramena vysedává v saku a trpí. V zápase s Columbusem jen bezmocně sledoval, jak se na jeho tým valí jedna pohroma za druhou. V sezóně naskočil jen do úvodního zápasu a chyběl už osmkrát.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát.

Článek

Když českého útočníka o přestávce mezi třetinami zahlédli dva fanoušci, hned ze sebe začali sundávat dresy a házeli je směrem k Havlátovi, aby se jim podepsal. Neodmítl je. „Marty, sundej už to sako a skoč na led! Tak se na to podívej, my tě potřebujeme,“ prosili za stavu 3:4. „Díky aspoň za ten podpis, koukej se uzdravit,“ pokřikovali.

Chicagu zahrála proti Blue Jackets slušně jediná lajna. Teenageři Patrick Kane a Jonathan Toews ovšem všechno obstarat nestačili. „Tihle kluci byli skvělí, ostatní by se ale nad sebou měli zamyslet,“ mračil se na tiskovce kouč Denis Savard. Ani Robert Lang, který je jinak pro fanoušky Jestřábů příjemným překvapením, neměl svůj den. Jedinečnou šanci mu za stavu 3:3 zablokovala obrana hostů.

Kočí se porvat nestihl 

A David Kočí? Ten za necelých pět minut pobytu na ledě ukázal, proč je na soupisce. Při buly o soupeře málem přerazil hokejku a šel sedět na trestnou lavici. Už už se také schylovalo k bitce českého útočníka s norským bekem Columbusu Tollefsenem, ale sudí od sebe oba rváče odtrhli. Fanoušci nesouhlasně bučeli, chtěli vidět rvačku, když už se nedočkali výhry Chicaga.

Na zápas se do United Centra přišlo podívat jen 11 tisíc diváků, ostrovy prázdných sedaček v monumentální aréně připomínaly obdobné výjevy ze Sazka Areny, když tam slávisté zrovna nehráli se Spartou či Pardubicemi. „Čekáme, až se vrátí Havlát. Uvidíme, jestli zase lidi začnou chodit,“ řekl Savard.

Česká hvězda se zatím směje jen na reklamách kolem haly. „Jeden za všechny, všichni za jednoho,“ hlásá jedna z nich. Havlát doufá, že už v prosinci se fanouškům znovu představí v plné parádě. Teď ještě musí být trpělivý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.