Hlavní obsah

Crosby se poprvé v NHL rval, bitkařem se ale stát nehodlá

PRAHA/BOSTON

První pěstní potyčku během své kariéry v zámořské NHL si odbyl kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Ve čtvrtečním duelu na ledě Bostonu se nejužitečnější hráč minulé sezóny pustil do obránce Bruins Andrewa Ference a z konfrontace vyšel jako vítěz, zatímco jeho sok si odnesl krvavý šrám nad okem.

Článek

„Nemyslím, že by se ze mě stal drsný hoch. Bitky rozhodně nejsou to, o co bych chtěl rozšířit svůj herní repertoár,“ uvedl dvacetiletý forvard po utkání. S Ferencem se pustil do křížku před koncem druhé třetiny za brankou Bruins. „Nevím jestli to bylo po odpískání nebo ještě během hry, ale najednou mě začal zasypávat pěstmi a vzápětí shodil rukavice,“ líčil Crosby, jehož rukavice spadly na led jen o chvíli později.

V pěstní výměně si mladá hvězda počínala velice zkušeně a když rozhodčí oba kouhouty odtrhli, musel si Ference otřít krvavou ránu nad levým okem. „Sidney má velkou sílu. Byli jsme naprosto rovnocennými soupeři. Myslím, že na první bitku sehnal dobrého partnera,“ pochválil zadák Bruins útočníka Pittsburghu, který ve čtvrtek dosáhl tzv. hattricku Gordieho Howea, protože vedle rvačky stihl dát i gól a připsal si dvě asistence.

Tučňáci ve čtvrtek na ledě Bostonu vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech, když soupeře nejprve zaskočili čtyřmi góly během dvaatřiceti minut, pak ale domácím dovolili srovnat krok a rozhodnout musely až penalty. V neděli se oba celky utkají znovu, tentokrát na ledě Pittsburghu.

Reklama

Související témata: