Hlavní obsah

Forsberg neztrácí naději na letošní start v NHL

NEW YORK

Švédská hokejová hvězda Peter Forsberg stále neztrácí naději, že si ještě v této sezoně zahraje NHL. Hráčův agent Don Baizley sice prohlásil, že si čtyřiatřicetiletý útočník po problémech s chodidlem a kotníkem na návrat do zámořské ligy zatím netroufá, ale sám hokejista to vzápětí zpochybnil.

Foto: ČTK

Švédský hokejista Peter Forsberg

Článek

Nové angažmá může najít do 26. února, pak v NHL končí přestupní období. "Noha pořád není stoprocentní, ale do uzávěrky ještě zbývá jeden týden," řekl v úterý Forsberg švédské televizní stanici SVT.

O zkušeného útočníka, který je nechráněným volným hráčem, projevila zájem řada klubů. Nejčastěji se hovořilo o tom, že by mohl posílit Philadelphii, za kterou nastupoval v letech 2005 až 2007, než byl vyměněn do Nashvillu.

Nejužitečnější hokejista zámořské ligy v sezóně 2002/03, kterého trápí zdravotní potíže po celou kariéru, se v posledních týdnech připravoval na návrat v rodném Švédsku. Hrát v tamní lize či v reprezentaci na Švédských hrách však odmítl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.