Hlavní obsah

Michálek s Prospalem mohou slavit, San Jose a Philadelphia postoupily dále

NEW YORK

Hokejisté Washingtonu nedotáhli v play-off NHL do vítězného konce obrat proti Philadelphii, za níž opět nastoupil Václav Prospal. Český forvard sice nedobodoval, ale po výhře 4:3 v prodloužení sedmého duelu postupují do dalších bojů Flyers. Radost může mít také útočník Milan Michálek ze San Jose, Žraloci totiž porazili v sedmém duelu Calgary 5:3 a slaví postup do semifinále Západní konference.

Článek

O semifinálovém složení dvojic rozhodl ve Východní konferenci útočník Philadelphie Joffrey Lupul, jenž vsítil proti Washingtonu rozhodující branku v prodloužení a zařídil postup Letců do další fáze play-off. Capitals v sérii prohrávali již 1:3, stav srovnali, ale na obrat jim již nezbývaly síly. Flyers včetně Václava Prospala v sestavě dotáhli sérii do vítězného konce v poměru 4:3.

"Mnoho lidé si myslelo, že už se nezvedneme, ale měli jsme tu výhodu, že jsme se v sezóně dostali z mnoha těžkých situací a to nám pomohlo," řekl po utkání zámořským novinářům forvard Flyers Danny Briere. "Je to pro nás těžké, ale na druhou stranu také dobrá zkušenost," smutněl lídr Capitals Alexander Ovečkin, jehož dva body na postup nestačily.

Východní konference - 7. zápas:
Washington - Philadelphia 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 6. Backström, 36. Ovečkin - 16. Upshall, 30. Kapanen, 67. Lupul. Zásahy brankářů: Huet 34/3 - Biron 41/2. Diváci: 18.277. Konečný stav série: 3:4.
Složení dvojic pro 2. kolo: Montreal - Philadelphia, Pittsburgh - NY Rangers

Východní konferencefoto: Sport.cz

V Západní konferenci naopak domácí tým rozhodující sedmý zápas do vítězného konce dotáhl. San Jose se ujalo vedení využitou přesilovkou v končící jedenácté minutě, ale Calgary o necelou minutu a půl po stejné výhodě srovnalo stav. Rozuzlení přineslo druhé dějství, v němž Žraloci zhasli Plameny čtyřmi góly a po výhře 5:3 se mohou těšit na Dallas, s kterým se utkají v semifinále konference. Čtyřmi body se v utkání zaskvěl útočník Sharks Jeremy Roenick.

"Cítím se skvěle, nečekal jsem, že něco podobného ještě zažiju," přiznal Roenick po utkání. "Ale nechci tím říct, že to bylo překvapení," dodal sedmatřicetiletý útočník Žraloků. "Teď se ale cítím na devtenáct," přidal. "Šli jsem do toho s tím, že chceme vyhrát, ale v těchto zápasech věřit neznamená, že se tak doopravdy stane," litoval autor úvodní branky Jarome Iginla.

Západní konference- 7. zápas:
San Jose - Calgary 5:3 (1:1, 4:1, 0:1)
Branky: 27. a 30. Roenick, 11. J. Thornton, 35. Pavelski, 35. Setoguchi - 13. Iginla, 24. Nolan, 46. W. Primeau. Zásahy brankářů: Nabokov 22/3 - Joseph 11/1, Kiprusoff 30/4. Diváci: 17 496. Konečný stav série: 4:3. Hvězdy utkání: Roenick, Erhoff, Pavelski (všichni SJ).
Složení dvojic pro 2. kolo: San Jose - Dallas, Detroit - Colorado.

Západní konferencefoto: Sport.cz

Reklama

Související témata: