Hlavní obsah

San Jose v NHL propustilo kouče Wilsona

SAN JOSE

Zkušený trenér Ron Wilson už v příštím ročníku NHL nepovede hokejisty San Jose. Vedení Sharks ho totiž týden po vyřazení ve druhém kole play-off s Dallasem propustilo a podle informací klubového webu už začali Žraloci okamžitě hledat náhradu. Žhavým adeptem by podle všeho mohl být Joel Quenneville, který minulý týden ukončil spolupráci s Coloradem.

Článek

Wilson, který se ujal žezla začátkem prosince roku 2002, opouští Sharks paradoxně jako nejúspěšnější trenér klubové historie co do počtu výher i procentuální úspěšnosti vítězství vzhledem k počtu odkoučovaných utkání. Osudným se mu však stala konečná ve druhém kole Stanleyova poháru, kde klub ztroskotal již potřetí za sebou.

"Myslím, že jsme všichni velmi zklamaní. Jsem pyšný na to, jak hrál klub v krizových chvilkách, ale nemyslím si, že jsme odehráli moc dobrých zápasů ze všech třinácti v play off. Už jsme v tomto prostředí dost dlouho na to, abychom věděli, že je čas na změnu," uvedl generální manažer klubu Doug Wilson. "Samozřejmě, že (Ron Wilson) byl zklamaný. Byly v tom emoce, ale to pouze ukazuje na to, jak mu na klubu záleželo. Já sám dobře vím, jak tvrdě pro nás pracoval," dodal jmenovec nyní již bývalého kouče.

Reklama

Související témata: